menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztája Blundel tészta. (A tészta mennyiség feléből készül)
Töltelék:
125g turó,
25g cukor,
12g búzadara,
1 citrom héja,
1 vanília,
mazsola

Elkészítés:


A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk.
Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös sütőben 15 perc alatt megsül.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Zabpehelylisztes gofri
Zabpehelylisztes gofri

Összetörjük a banánt és hozzákeverjük a többi hozzávalót, annyi tejet öntünk hozzá, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shabbati - sós kalács
Shabbati - sós kalács

A jéghideg vizet, a tojást és az élesztőt összekeverjük, míg az élesztő teljesen elolvad. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj kivételével. Pezsegni fog, mikor ráteszitek a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Káposztás fasírt
Káposztás fasírt

Egy tetszőlegesen kiválasztott krémleves porból 0,5 l vízzel levest főzünk. Egy kicsit tovább forraljuk, mint ameddig az a leves zacskójára van írva, hogy jól besűrűsödjön. A megfő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Túrós,kelt rétes
Túrós,kelt rétes

Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros tejben felfuttatjuk A megkelt élesztővel és a többi hozzávalókból gyenge tésztát dagasztunk. Két cipóba gyúrjuk ki. Langyos zsírral megkenjük és...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk