Tésztája Blundel tészta. (A tészta mennyiség feléből készül)
Töltelék:
125g turó,
25g cukor,
12g búzadara,
1 citrom héja,
1 vanília,
mazsola
A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk.
Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös sütőben 15 perc alatt megsül.
Ágnes Pokoraczki Tiborné kenyere a valihagyományos konyhája oldalon van. sok-sok fotóval . 2015. 06.16-án találtam.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a bacont felcsíkoztam, majd lassú tűzön ropogósra sütöttem. Kivettem a zsírjából és félretettem hűlni. A sajtmártáshoz megolvasztottam a vajat, beledobtam a lisztet és h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű