Tésztája Blundel tészta. (A tészta mennyiség feléből készül)
Töltelék:
125g turó,
25g cukor,
12g búzadara,
1 citrom héja,
1 vanília,
mazsola
A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk.
Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös sütőben 15 perc alatt megsül.
A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, mint a krumplipüréhez és hagyjuk teljesen kihűlni (ha nem hűl ki teljesen, akkor ragacsos lesz a tészta) Ha kihűlt, összedo...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztővel, a cukorral, sóval, egy kanál liszttel, kevés langyos vízzel kovászt keverünk. A hajában megfőzött krumplit azon forrón meghámozzuk, áttörjük, elkeverjük a liszttel é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kinyújtom.Lekenem tojással.Ha cukrozatlan a kakaópor akkor összekeverem a porcukorral.Megszórom a tésztát.Feltekerem A tésztát.Kb egy ujjnyi vastag szeleteket vág...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát (ha szeretjük, keverhetünk bele magokat, pl. lenmag, szezámmag, napraforgó...). Hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű