Tésztája Blundel tészta. (A tészta mennyiség feléből készül)
Töltelék:
125g turó,
25g cukor,
12g búzadara,
1 citrom héja,
1 vanília,
mazsola
A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk.
Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös sütőben 15 perc alatt megsül.
A száraz hozzávalókat egy tálban elkeverjük, míg egy másikban a tojásokat, az olívaolajat, a citromlevet és a kókusztejet dolgozzuk homogénre. A két keveréket összeöntjük és kéz...
Elkészítési idő:A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra1. A hozzávalókat belepakoltam a kenyérsütőbe és elindítottam a dagasztás programot. 2. Másfél óra múlva bemelegítettem a sütőt 160 fokra, elővettem a muffinsütőt, kikentem vaj...
Elkészítési idő: