Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztája Blundel tészta. (A tészta mennyiség feléből készül)
Töltelék:
125g turó,
25g cukor,
12g búzadara,
1 citrom héja,
1 vanília,
mazsola

Elkészítés:


A blundel tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk, 10x10cm kockára vágjuk.
Lekenjük vajjal, töltjük, batyura formázzuk, tepszibe 35 percet kelesztjük. Tojással lekenjük és 200 fokos gőzös sütőben 15 perc alatt megsül.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Császárzsemle éjszakai kelesztéssel (Limara Péksége)
Császárzsemle éjszakai kelesztéssel (Limara Péksége)

A vajat nem kell megolvasztani, a hűtőből kivéve apró kockákra vágva tesszük a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütőgép üstjébe. Dagasztó programon közepesen kemény tésztát dagasz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Naan - indiai lapos kenyér
Naan - indiai lapos kenyér

1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval, az élesztővel és az olajjal, majd fokozatosan adjunk hozzá annyi vizet, hogy puha, de nem nedves, ragadós tésztát kapjunk. Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kifli
Kifli

1. Az élesztőt, a tejjel, a cukorral és kevés liszttel felfuttattam, majd mindent a kenyérsütő gépbe tettem és dagasztás, pihentetés, dagasztás, kelesztés programra kapcsoltam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Töltött korongok
Töltött korongok

Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével koron...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk