6 tojás,
6 ek. kr.cukor,
6 ek víz,
2 ek. kakaó,
6 ek. liszt,
15 dkg dió
1/2 sütőpor,
Krém:
25 dkg ráma,
18 dkg p.cukor,
1 kupak rum,
35 dkg gesztenye,
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 dl tej,
1 van.cukor,
Bevonáshoz:
15 dkg bevonó,
5 dkg fehércsoki,
2 ek étolaj.
Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kakaót, és a diót.
Ezt óvatosan fakanál segítségével a habhoz keverjük.
Ezt a mennyiséget kétszerre sütjük ki!!! 190 fokon.
Elkészítjük a krémet.
A lisztet a pudingal elkeverjük és a tejben felfőzzük. Hűtjük, de közben néha megkeverjük hogy ne bőrösödjön.
A rámát habosra keverjük a cukorral, rummal. Kétfelé vesszük és az egyik felébe keverjük a gesztenyét, a másik felébe pedig a pudingot.
Mindkettőt jól kihabosítjuk.
Piskóta-gesztenyekrém-pudingoskrém-piskóta-olvasztott csoki, fehércsokival keverve.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátulján 2 lapot sütünkk belőle, kb. 5 perc alatt sül meg 180 C fokon légkeveréssel. (Ne süssük tovább, mert akkor nem puhul meg másnapr...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, ki...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1éjsza Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Minimum 1 órára hi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű