6 tojás,
6 ek. kr.cukor,
6 ek víz,
2 ek. kakaó,
6 ek. liszt,
15 dkg dió
1/2 sütőpor,
Krém:
25 dkg ráma,
18 dkg p.cukor,
1 kupak rum,
35 dkg gesztenye,
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 dl tej,
1 van.cukor,
Bevonáshoz:
15 dkg bevonó,
5 dkg fehércsoki,
2 ek étolaj.
Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kakaót, és a diót.
Ezt óvatosan fakanál segítségével a habhoz keverjük.
Ezt a mennyiséget kétszerre sütjük ki!!! 190 fokon.
Elkészítjük a krémet.
A lisztet a pudingal elkeverjük és a tejben felfőzzük. Hűtjük, de közben néha megkeverjük hogy ne bőrösödjön.
A rámát habosra keverjük a cukorral, rummal. Kétfelé vesszük és az egyik felébe keverjük a gesztenyét, a másik felébe pedig a pudingot.
Mindkettőt jól kihabosítjuk.
Piskóta-gesztenyekrém-pudingoskrém-piskóta-olvasztott csoki, fehércsokival keverve.
A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára. A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk. Tepsi hátulján 180 fokon 15 percig sütjük. krém:A tojásoka...
Elkészítési idő:A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 percA tojásfehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg szép fényes habot nem kapunk. Ezután beledolgozzuk a tojások...
Elkészítési idő:1.A tésztát kinyújtjuk egyesével a tepsi méretére, minél vékonyabbra, késsel megszurkáljuk több helyen. 2.Aranybarnára sütjük azokat, és ha kész, hagyjuk kihűlni. 3.A másfél lite...
Elkészítési idő: