6 tojás,
6 ek. kr.cukor,
6 ek víz,
2 ek. kakaó,
6 ek. liszt,
15 dkg dió
1/2 sütőpor,
Krém:
25 dkg ráma,
18 dkg p.cukor,
1 kupak rum,
35 dkg gesztenye,
1 cs. vanília puding,
1 ek. liszt,
3 dl tej,
1 van.cukor,
Bevonáshoz:
15 dkg bevonó,
5 dkg fehércsoki,
2 ek étolaj.
Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kakaót, és a diót.
Ezt óvatosan fakanál segítségével a habhoz keverjük.
Ezt a mennyiséget kétszerre sütjük ki!!! 190 fokon.
Elkészítjük a krémet.
A lisztet a pudingal elkeverjük és a tejben felfőzzük. Hűtjük, de közben néha megkeverjük hogy ne bőrösödjön.
A rámát habosra keverjük a cukorral, rummal. Kétfelé vesszük és az egyik felébe keverjük a gesztenyét, a másik felébe pedig a pudingot.
Mindkettőt jól kihabosítjuk.
Piskóta-gesztenyekrém-pudingoskrém-piskóta-olvasztott csoki, fehércsokival keverve.
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő:Eloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral e...
Elkészítési idő: 90 percA tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35x27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt. A piskótát is megsütjük a szokásos módon. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt a po...
Elkészítési idő:Első lépésként a pudingot főzzük meg, hogy mire a tésztát összeállítjuk, addigra a pudingunk ne legyen túlságosan forró. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd a felét kizsíro...
Elkészítési idő: 1 óra