Családireceptkönyv.hu

Emeletes élvezet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 réteg:

30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
2 réteg:

5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:

25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 réteg:

2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:

3,5 dl tejszínhab(hulala)

Elkészítés:


Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38×22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.

Trükkök, tippek, praktikák:


Emeletes élvezet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: András
Habos citromos pite
Habos citromos pite

A tészta száraz hozzávalóit mind egy mély tálba mérjük, majd a hideg vajat-fontos hogy tényleg szinte fagyos legyen-egy nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Gyorsan elmorzsoljuk a li...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kakaós-vörösáfonyás keksz
Kakaós-vörösáfonyás keksz

Összekeverjük a száraz alapanyagokat majd hozzá adjuk a narancslevelt és az olvasztott margarint. Összegyúrjuk, diónyi golyókat formázunk és sütőpapíron kicsit kilapítjuk. 15 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancskrémes párnák
Narancskrémes párnák

Míg az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókat összedolgozzuk. Az élesztős tejet hozzáöntjük,majd lassanként a langyos tejet is. Egy sima felületű,közepesen lágy,nem ragacsos tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Hangyaboly őzgericformában
Hangyaboly őzgericformában

A tojások sárgáját a cukorral, margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a rumot, a lisztes sütőport, majd a tojások felvert habját. Óvatosan összekeverjük, hozzáöntjük a torta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk