1 réteg:
30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába)
5dkg vaj
5dkg porcukor
2 réteg:
5-6ek sárgabaracklekvár
3 réteg:
25dkg túró
4ek porcukor
2cs vaníliás cukor
2,5 dl tejszín
4 réteg:
2cs vaníliás puding
5ek cukor
8dl tej
5 réteg:
3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral ,a vajjal és tejjel összegyúrjuk,annyi tejet adagolunk hozzá,hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk,majd egy tepsit (38×22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le)és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta,jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár,erre egy tejszínes túrós réteg,a túrót a cukrokkal összekeverem,majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel,a negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém(az eredeti recept hideg puding krémmel készült,de én főzöttet szoktam használni),a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab,lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása,végül a tetejére csokoládét reszelek.
http://ketkes.com/emeletes-elvezet-sutes-nelkuli-finomsag-lehutve-a-legfinomabb-vigyazat-gyorsan-elfogy/
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd másnapig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk a leveleket (a megfelelő formával), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű♥Kávékrém készítése: A tejhez állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, tojásokat, cukrot. Folyamatosan keverve, takaréklángon sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alappal kezdjük: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. Az enyém szilikon, ezért nem kell semmi mást csinálni vele, ha nem szilikon,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból tésztát készítünk, majd minimum egy órára a hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát kb. 4 mm vastagságúra és kiszaggatjuk. Előmelegített, 180 foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű