menu

Családireceptkönyv.hu

Kávés krémes diós szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:
1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj

A tetejére:
10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír

Elkészítés:


Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.

A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.

A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.

A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrás: http://webcukraszda.hu/kaves-kremes-dios-szelet/

Kávés krémes diós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Omlós almás
Omlós almás

Az 50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 csomag sütőporral, 14 dkg cukorral, 3 tojás sárgájával és 2 evőkanál tejföllel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét na...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Farsangi fánk
Farsangi fánk

Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Fánk - Csöröge fánk
Fánk - Csöröge fánk

1. Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Nápolyis fagyi torta
Nápolyis fagyi torta

A formát körberakjuk nápolyival ill. az aljára is teszünk, majd rétegezzük a már kissé lágyabb fagylatot (a túl fagyossal nem lehet dolgozni), felváltva, fagyi, olvasztott ét csoki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk