A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj
A tetejére:
10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.
A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.
A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.
A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.
Ezeket összedolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk és kelesztjük kb. 40 percig. Aztán megint összedolgozzuk egy kicsit, és még 20 percig pihentetjük. 5 cipóra osztjuk és kis kerek la...
Elkészítési idő: 2h.(1h. kelés)Egy 3 literes fazékban készítsük a tésztát, mert ebben jól ki tudjuk keleszteni. A tojásokat a cukorral, a tejföllel, a margarinnal és a sóval jó habosra kikeverjük. Közben a lagyo...
Elkészítési idő:A kakaót, a mézet, a tojást, a cukrot, a vajat és a szódaport összekeverjük és gőz fölött 5 percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. 3 lapot a tepsi hátán előmelegített sütőben...
Elkészítési idő: