menu

Családireceptkönyv.hu

Kávés krémes diós szelet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor

A krémhez:
1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj

A tetejére:
10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír

Elkészítés:


Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.

A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.

A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.

A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Forrás: http://webcukraszda.hu/kaves-kremes-dios-szelet/

Kávés krémes diós szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Orosz krémszelet-sütés nélkül
Orosz krémszelet-sütés nélkül

tészta Egy mélyebb tálca alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótával. Megkenjük krémmel, majd ismét rumos tejbe áztatott babapiskóta, és befedjük krémmel. k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Salzburgi galuska
Salzburgi galuska

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a vaníliás cukorral és a vajjal felforraljuk, tűzálló tálba öntjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval és 2 evőkanál c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott alma***
Rakott alma***

Az almát és a zsemlét felszeleteljük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Váltakozva a zsemlét és az almát egymásra rakjuk. Két evőkanál cukrot kikeverjük a 2 tojássárgájával,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrós batyu
Túrós batyu

A tésztához az élesztőt felfuttatjuk egy kevés tej jel és cukorral. A többi hozzávalót, a tej kivételével egy tálba tesszük. Ha az élesztő felfutott, a többi hozzávalóhoz adjuk. A...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk