A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj
A tetejére:
10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.
A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.
A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.
A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/kaves-kremes-dios-szelet/
Az 50 dkg lisztet 15 dkg zsírral, 1 csomag sütőporral, 14 dkg cukorral, 3 tojás sárgájával és 2 evőkanál tejföllel összegyúrunk és egyenletesre nyújtva, a tészta nagyobbik felét na...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatom. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverem, majd a felfuttatott élesztőt...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Kelt tésztát készítünk: a lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA formát körberakjuk nápolyival ill. az aljára is teszünk, majd rétegezzük a már kissé lágyabb fagylatot (a túl fagyossal nem lehet dolgozni), felváltva, fagyi, olvasztott ét csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű