500 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 ek. vanília aroma
275 gramm lágy vaj
150 gramm porcukor
2 ek. tejföl (lehet több is, liszt függő)
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
1 kis üveg pikáns lekvár, nálam most fekete ribizli
Lekenéshez:
1 tojás szétválasztva
sárgájához 1 ek. tej
A vajat a porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez hozzáadtam a sütőport és citrom reszelt héját, majd a vajas keverékhez adtam. Összegyúrtam és két egyforma darabba vágtam, amiket folpackba csomagolva a hűtőbe tettem pihenni. Minimum 1 órára, de az sem baj ha többet pihen.
Ha letelt az idő, elővettem az egyik gombócot és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtottam. Hullámos szélű linzerkiszúróval kiszaggattam, (az enyém 6 cm átmérőjű) majd sütőpapíros tepsibe raktam.
Nekem a gáztesibe 20 darab fért el, szépen levegősen. Mindegyiket megkentem kissé felvert tojásfehérjével,
majd a közepükre ribizlilekvárt tettem.....
A következő 20 darabot kereszt alakban bevágtam derelyevágóval......
Majd ráhelyeztem őket a lekváros alapra........
Ezekután fogtam egy likőrös poharat és a kereszteket középre fogva, óvatosan összenyomtam a tésztát. A közepe kiemelkedik és itt már úgy néz ki, mint egy ravioli....
A megmaradt tojássárgájához adtam egy kis tejet, megkentem vele a linzerek tetejét, és 180 fokos sütőbe téve, pirosra sütöttem. Ha kihűltek, meg lehet szórni porcukorral ....... Nekem ebből az adagból 50 darab linzer lett!
A gyümölcsöt, a cukorral 10 percig főzzük, turmixoljuk. A mascaspone a cukorral, vaniliávak kikeverni. A tejszínt felverni. A babapiskótát tejbe mártani, egy sort lerakunk, ráke...
Elkészítési idő:A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, vastagabbra nyújtjuk rajta a tésztát és...
Elkészítési idő: