menu

Családireceptkönyv.hu

LEKVÁROS RAVIOLI - AVAGY LINZER MÁSKÉPP


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 ek. vanília aroma
275 gramm lágy vaj
150 gramm porcukor
2 ek. tejföl (lehet több is, liszt függő)
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
1 kis üveg pikáns lekvár, nálam most fekete ribizli

Lekenéshez:
1 tojás szétválasztva
sárgájához 1 ek. tej

Elkészítés:


A vajat a porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez hozzáadtam a sütőport és citrom reszelt héját, majd a vajas keverékhez adtam. Összegyúrtam és két egyforma darabba vágtam, amiket folpackba csomagolva a hűtőbe tettem pihenni. Minimum 1 órára, de az sem baj ha többet pihen.
Ha letelt az idő, elővettem az egyik gombócot és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtottam. Hullámos szélű linzerkiszúróval kiszaggattam, (az enyém 6 cm átmérőjű) majd sütőpapíros tepsibe raktam.
Nekem a gáztesibe 20 darab fért el, szépen levegősen. Mindegyiket megkentem kissé felvert tojásfehérjével,
majd a közepükre ribizlilekvárt tettem.....
A következő 20 darabot kereszt alakban bevágtam derelyevágóval......
Majd ráhelyeztem őket a lekváros alapra........
Ezekután fogtam egy likőrös poharat és a kereszteket középre fogva, óvatosan összenyomtam a tésztát. A közepe kiemelkedik és itt már úgy néz ki, mint egy ravioli....
A megmaradt tojássárgájához adtam egy kis tejet, megkentem vele a linzerek tetejét, és 180 fokos sütőbe téve, pirosra sütöttem. Ha kihűltek, meg lehet szórni porcukorral ....... Nekem ebből az adagból 50 darab linzer lett!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izzeleslelekkel.blogspot.hu/2013/04/lekvaros-ravioli-avagy-linzer-maskepp.html

LEKVÁROS RAVIOLI - AVAGY LINZER MÁSKÉPP

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sziszi
Trifle - angol krémdesszert
Trifle - angol krémdesszert

A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és 1 dl tejjel. A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Máktorta almával
Máktorta almával

Mákos tortalap A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot (xilitet) és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a darált mákkal elkevert lenmaglis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókocka kétféle krémmel
Hókocka kétféle krémmel

Először megfőzzük a krémet: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeve...

Elkészítési idő: 1bóra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Györgyi
Bécsi kocka
Bécsi kocka

Az alsó laphoz a tojássárgákat a porcukorral és a hideg vízzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 160 fokon, lassú tűznél megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk