300 g darált töpörtyű
500 g liszt
20 g élesztő
1 mokkáskanálnyi só
bors
tejföl
100 g zsír
300 g darált töpörtyűt morzsoljuk össze 500 g liszttel, 20 g élesztővel, 1 mokkáskanálnyi sóval és ízlés szerinti törtborssal. Adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Félórai pihentetés után négyszögletesre nyújtjuk és megkenjük 100 g zsír egyharmadával. Leveles vajastészta módjára összehajtjuk és megint pihentetjük félóra hosszat. Utána kinyújtjuk, és rákenjük a zsír második harmadát. Újabb pihentetés után a zsír utolsó harmadával kenjük meg, majd egyórai pihentetés után másfél ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Még jobb, ha a hajtogatást este, az utolsó kinyújtást reggel végezzük. A kinyújtott tésztát pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, késsel bevagdossuk és tepsibe rakjuk. A tetejüket óvatosan megkenjük tojással és félóra pihentetés után, közép meleg sütőben szép pirosra sütjük. A pihentetést mindig hideg helyen (hűtőszekrényben) végezzük.
A prosciuttot és a mozzarellát apró kockákra vágjuk. A tojást és a paradicsompürét villával felverjük. Belekeverjük a fűszerkeveréket, sózzuk, végül összeforgatjuk a prosciuttóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pogácsákat kettévágjuk. 2. Megkenjük a vajjal, vajkrémmel, mustárral, paprikakrémmel, ketchuppal, stb. 3. Beletesszük a felvágottat, kolbászt, szalámit, kenőmájast, sa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával megfuttatjuk. A hozzávalókból tésztát dagasztunk. Kétszer hajtogatjuk, minden hajtogatásnál megszórjuk 5-5 dkg durvára reszelt s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a tölteléket készítjük el. Egy lábosba beleöntjük a tejet, majd a tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű masszává főzzük (vigyázva, nehogy leégjen). Mikor besűrűsödött félret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű