Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 l tej
1 cs vanília cukor
6 tojás
20 dkg porcukor

Elkészítés:


A tejbe beleszórjuk a vanília cukrot, felforraljuk.
A tojásfehérjéből kemény habot keverünk, majd a 10 dkg porcukorral jól átverjük. Galuskákat szaggatunk belőle, a tejen megfőzzük.
A tojássárgáját a maradék 10 dkg cukorral kikeverjük, majd a tejhez adjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
tiramisu
tiramisu

A tejszínt a cukorral hideg üvegtálban és hideg habverővel felverjük, belekeverjük a krémsajtot. Üvegtálba, dobozba vagy mély tepsibe egy sor krémet helyezünk. Befedjük rumba vagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Kókusztejes panna cotta
Kókusztejes panna cotta

A lapzselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk. Közben óvatosan felforraljuk a kókusztejet a kókusztejszínnel és a vaníliakivonattal, majd levesszük a tűzről, belekeverjük az eritr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fati
Somlói pohárkrém
Somlói pohárkrém

Mascarponét kikeverjük cukorral, vaníliás cukorral (lehetőleg bourbon). Csokipudingot felfőzzük tejjel és cukorral. Mehet bele ízlés szerint étcsoki is. :) Ha kihűlt minden,...

Elkészítési idő: 10-15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti
Rizsfelfújt, ahogy Vicikó készíti

A rizst nagyon alaposan megmossuk, majd feltesszük főni a tej-víz keverékben, a vaníliarudat, és csipetnyi sót hozzáadva. Ha puhára megfőtt, kivesszük a vaníliarudat ( még haszn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk