Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bakonyi húsos golyók


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ GOLYÓK:
50 dkg darált hús
2 ek zsemlemorzsa
1 tojás

bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
♥ GOMBA:
25 dkg szeletelt gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
fél dl olaj
pirospaprika
fél kis poharas tejföl
1 ek liszt

bors
1 paprika
1 paradicsom

Elkészítés:


A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.

Bakonyi húsos golyók

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csevap (mics)
Csevap (mics)

Háromszor ledaráljuk a húsokat, lényeg, hogy minél pépesebb legyen. Fűszerezzük (csombor,fokhagyma apróra vágva), mehet bele a szódabikarbóna, bors, só, majd a leszűrt húsleves.Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrienn
Baconben sült szűz
Baconben sült szűz

A szüzet szárazra töröljük, éppen csak egy lehelet sóval, ám annál több frissen őrölt borssal megszórjuk. A felületén elkenünk 2 ek ketchupot, majd meghintjük oregánóval. A húst a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Székelygulyás - OK
Comb - Székelygulyás - OK

1. A húst kockákra vágjuk, paprikás hagymás zsírba tesszük, kissé megsózzuk, és fedő alatt pároljuk. 2. Amikor puhulni kezd, hozzáadjuk a paradicsomot és tovább pároljuk, amíg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Oldalas - Oldalas szalonnával sütve - OK
Oldalas - Oldalas szalonnával sütve - OK

1. Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. 2. A hagymákat megtisztítjuk. 3. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. 4. Az oldalast bőrrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk