♥ GOLYÓK:
50 dkg darált hús
2 ek zsemlemorzsa
1 tojás
só
bors
pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez
♥ GOMBA:
25 dkg szeletelt gomba
1 kisebb fej vöröshagyma
fél dl olaj
pirospaprika
fél kis poharas tejföl
1 ek liszt
só
bors
1 paprika
1 paradicsom
A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.
A karajt leválasztottam a csontról, valamit a szűzérmét is, az enyémen az is volt. A csontot félretettem a levesnek. A húst szeletekre vágtam, sóztam, frissen őrölt borssal és kömé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A körmökről az esetleges szőröket eltávolítjuk, majd a köröm végétől kezdve éles késsel hosszában az inak mentén félbevágjuk, alaposan megmossuk (nem lesz csontszilánko...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KözepesEgy serpenyőben felolvasztom a zsírt, és a felkockázott hagymát elkezdem megpirítani rajta. Hozzáadom a csíkokra szeletelt sertéscombot, sóval és borssal ízesítem. Minden oldalát...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA húst vékony csíkokra vágjuk, alaposan sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, forró olajon elkezdjük megdinsztelni, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a sertéshúst. Hozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz