300 g de chocolat noir
3 pommes
150 g de farine
200 g de beurre mou
200 g de sucre fin
30 g de sucre vanillé
3 œufs
cacao amer en poudre
1 pincée de sel fin
Préchauffez le four à 180°C.
Faites fondre le chocolat coupé en morceaux avec le beurre au bain-marie.
Battez les oeufs avec les sucres dans un saladier.
Ajoutez le chocolat fondu et mélangez.
Pelez et épépinez la pomme. Râpez-la au robot.
Ajoutez la pomme, la farine et le sel à la préparation puis mélangez bien jusqu'à obtenir une pâte bien homogène.
Beurrez un moule à gâteau.
Versez la préparation à l'intérieur et enfournez pendant environ 20 minutes en vérifiant la cuisson.
Saupoudrez de cacao, laissez tiédir puis démoulez.
Découpez en parts égales et dégustez encore tiède ou froid.
1. A cukrot, a mézet és a tojásokat kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a puha vajat is, amivel alaposan összekeverjük. 2. Végül a tejet és a lisztes szódabikarbónát is hozzákeverjük, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverem a kakaóval, sütőporral és sóval. A tojást összekeverem a vajjal, cukorral, vanillinnal, aromával és citromhéjjal. A tejet és a csokit összekeverem, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot, utána szépen keverjük egybe, majd az élesztőt is morzsoljuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, a tojás, olvasztott vaj és a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA langyos tejben feloldunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű