menu

Családireceptkönyv.hu

Csikós tokány -2


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg marha- vagy sertéshús (nálunk tarjából a legnépszerűbb)
10 dkg húsos füstölt szalonna
3 közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 csipetnyi őrölt bors

1,5 dl tejföl
1 evőkanál liszt
a tálaláshoz: nokedli vagy rizs

Elkészítés:


A húst és a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy félkarikákra szeleteljük.

A szalonnát és a hagymát az olajon állandóan kevergetve megpirítjuk. (Vigyázat, nagyon könnyen odaég!) A hagymát nem barnítjuk meg, csak addig sütjük, amíg kissé össze nem esik.

Ezután hozzáadjuk a húst, és tovább keverjük. Mikor a húsdarabok körben mindenütt kifehéredtek, rászórjuk a pirospaprikát, megkeverjük, levesszük a tűzről, és felöntjük fél pohár hideg vízzel. Visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, aztán lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Közben, ha kell, pótoljuk az elpárolgó vizet.

Mikor a hús megpuhult, a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, felöntjük fél pohár vízzel, és a húshoz öntjük. Jól megkeverjük, aztán az újraforrástól számítva még tíz percig főzzük.

Nokedlivel vagy rizzsel tálaljuk.

Csikós tokány -2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Paplanos karaj
Karaj - Paplanos karaj

1. A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. 2. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. 3. A burgonyát megfőzzük, majd krumpli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd gombócokat csinálunk. A fejes káposztát csíkokra vágjuk. A vöröshagymát fölvágjuk és megdinszteljük, adunk hozzá pirospaprikát. Ezután belerakj...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Darált - Darált húsos alagút
Darált - Darált húsos alagút

1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, kihűtjük. 2. A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a hagymát, ízesítjük , sóval, borssal, pirospaprikával, de...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Mustáros tarja hagymás krumplival
Mustáros tarja hagymás krumplival

A tarját közepesen vastag 1,5 cm-es szeletekre vágjuk. Széleit bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a hús sütés közben. Sózzuk, borsozzuk, mustárral mindkét oldalát bekenjük és félre...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk