♥ Hús:
1,30 kg karaj
♥ Pác:
6 gerezd fokhagyma felaprítva
2 ek. olaj
1/2 kk. só
1/2 kk őrölt bors
1/2 kk zsálya
1/2 kk rozmaring
1/2 kk kakukkfű
1 dl víz (1/2 dl víz+1/2 dl bor)
Legelső lépésben készítsd elő az egész karajt. Mosd meg és alaposan szárítsd meg egy papírtörlővel vagy konyharuhával. Le is hártyázhatod.
Készítsd el a fűszerkeveréket/pácot. Ehhez aprítsd fel a 6 gerezd fokhagymát, és egyszerűen keverd össze egy tálban a 2 ek. olajat, 1,5 tk. sót, fél-fél teáskanál őrölt borsot, zsályát, rozmaringot és kakukkfüvet. Ha valamelyik zöldfűszerből van friss, akkor használd azt, kb. 2-3-szoros mennyiségben.
Jól dörzsöld be a karajt a fűszerkeverékkel, minden oldalán érje. Ha tudod, pácold néhány órát vagy egy éjszakát, de akár anélkül is elkészíthető és nagyon finom lesz.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Tedd a húst egy tepsibe, és süsd 15 percig a sütőben (még nem kell alá semmi).
15 perc után önts alá fél dl fehérbort és fél dl vizet. Ha nincs borod, akkor 1 dl vizet. Tedd vissza a sütőbe, és anélkül, hogy lefednéd, süsd még kb. 75 percig. Vagyis a sütési idő összesen kb. másfél óra,
Vedd ki a húst a sütőből, és letakarva pihentesd 10 percig.
Ízlés szerinti vastagságú szeletekre vágva tálald.
Szilágyi Balázs receptje
A megtisztított kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és villával alaposan összetörjük. Három gerezd pépesre tört fokhagymával, a vajjal, két evőkanál tejföllel, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajszeleteket enyhén besózzuk, majd olívaolaj felén mindkét oldalát kb. 3-3 perc alatt hirtelen pirosra sütjük. 2. Leszedjük tányérra és félretesszük. 3. A visszamara...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk. 2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Tisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. 2. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz