Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mustáros karaj


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 db karajszelet
10 dkg mustár (kb. 2 ek.)

bors
1,5 ek. zsír vagy olaj

Elkészítés:


Első lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre.
Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjából 1/4 tk. mustárt.
Kend el a mustárt a húsok tetején.
Halmozd a húsokat egymásra, így mindkét oldalukat éri a mustár.
A sütéshez melegíts fel egy serpenyőt, és tegyél bele 1 ek. zsírt vagy olajat.
Tedd bele a mustáros szeleteket, és süsd közepes-nagy lángon oldalanként kb. 2 percig.
Akkor fordítsd meg, amikor már a tetején is elkezd körben fehéredni a hús, és hagyd a másik oldalán is ugyanannyi ideig sülni.
Tálald krumplival, párolt zöldségekkel, majonézzel vagy savanyúsággal

Mustáros karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Omlós és szaftos! Ilyen az igazi cigánypecsenye!
Omlós és szaftos! Ilyen az igazi cigánypecsenye!

Először készítsük el a pácot, amiben a húsok pihenni fognak. Öntsük egy tálba a 4 evőkanál olajat, nyomjunk hozzá 4 gerezd fokhagymát Szórjuk hozzá a fűszerpaprika felét, majd sózz...

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Nehéz
share
Darált - Csevap - OK
Darált - Csevap - OK

1. A húsféléket kétszer átdarálom, sózom, borsozom, majd egy órán át állni hagyom. 2. Ujjnyi rudakat formálok belőle és faszénparázson szép pirosra sütöm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc bakonyi módra
Húsgombóc bakonyi módra

Elkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karajcsíkok fügés raguval
Karajcsíkok fügés raguval

A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük. A wokba (v. serpenyőbe) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a fels...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk