10 db karajszelet
10 dkg mustár (kb. 2 ek.)
só
bors
1,5 ek. zsír vagy olaj
Első lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre.
Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjából 1/4 tk. mustárt.
Kend el a mustárt a húsok tetején.
Halmozd a húsokat egymásra, így mindkét oldalukat éri a mustár.
A sütéshez melegíts fel egy serpenyőt, és tegyél bele 1 ek. zsírt vagy olajat.
Tedd bele a mustáros szeleteket, és süsd közepes-nagy lángon oldalanként kb. 2 percig.
Akkor fordítsd meg, amikor már a tetején is elkezd körben fehéredni a hús, és hagyd a másik oldalán is ugyanannyi ideig sülni.
Tálald krumplival, párolt zöldségekkel, majonézzel vagy savanyúsággal
• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű1. Tegyük a bordát egy mély, nagy lábos aljára. Keressük meg a lábos fedelét is, mert szükség lesz rá. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és öntsük fel annyi vízzel, hogy 2 cm-vel ell...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kockára vágott v.hagymát a zsiradékon megfonnyasztom,és a kockákra vágott húst belerakom.Ízesítem p.paprikával és delikáttal,felöntöm vízzel(ha kell pótolom!),és jó sűrű pörköl...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: KönnyűKáposztát fölforralni (előtte kivágni a közepét!). Rizst majdnem puhára főzni. Tölteléket összekutyulni (husi, rizs, vöröshagyma, paprika, só, bors). Betölteni a szármákba (ez e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz