10 db karajszelet
10 dkg mustár (kb. 2 ek.)
só
bors
1,5 ek. zsír vagy olaj
Első lépésben klopfold ki a húsokat közepesen vékonyra, kb. fél cm-esre.
Sózd és borsozd a húsok mindkét oldalát. A második oldalukra tegyél szeletenként kb. 1-1,5 g, azaz nagyjából 1/4 tk. mustárt.
Kend el a mustárt a húsok tetején.
Halmozd a húsokat egymásra, így mindkét oldalukat éri a mustár.
A sütéshez melegíts fel egy serpenyőt, és tegyél bele 1 ek. zsírt vagy olajat.
Tedd bele a mustáros szeleteket, és süsd közepes-nagy lángon oldalanként kb. 2 percig.
Akkor fordítsd meg, amikor már a tetején is elkezd körben fehéredni a hús, és hagyd a másik oldalán is ugyanannyi ideig sülni.
Tálald krumplival, párolt zöldségekkel, majonézzel vagy savanyúsággal
1. A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. 2. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Kb. 1 dl olajat felforrósítunk, a húsokat lisztben megforgatjuk, és az olajban, hirtelen mindkét oldalukat megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húshoz keverjük a 2 tojássárgát,reszelt sajtot és a fűszereket.Sovány hús esetében az olajat is. Amíg a panírt készítjük a húst a hűtőben pihentetjük. Az egész tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legjobb, ha megkérjük a hentest: két metszéssel vágja úgy el a húst, hogy ki tudjuk teríteni azt. Otthoni körülmények között egy jó éles késsel hosszanti irányban bevágunk a h...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes