1 kg salátának való burgonya
1 ek. olaj vagy zsír
4 dkg vaj
Só
1. Készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra.
2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes-nagy lángon. Önts bele 1 ek. olajat.
3. Tedd bele a burgonyakarikákat, és rázogasd meg, hogy mindenhol érje őket az olaj.
4. Közepes-nagy lángon süsd. Csak időnknt kell rázni, megforgatni a krumplikat, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön.
5. 10-15 perc alatt készül el, attól függően, hogy mekkora serpenyőt használsz, milyen erős a lángod, és persze hogy mennyire ropogósra szereted a külsejét.
6. Az utolsó percben adj hozzá 4 dkg vajat (nem margarint!), és ezzel is rázd össze még egy kicsit.
7. Tálalás előtt sózd.
1. A rizst elkészítjük. 2. Közben a zöldborsót annyi vízzel, amennyi elfedi, puhára pároljuk. 3. Párolás közben megsózzuk, és egy kávéskanálnyi cukorral ízesítjük. 4. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMax. lángon felforrósítjuk a serpenyőt és amikor már füstöl, rádobjuk szárazon a kb. 2 marék zöldséget. A fent leírt mennyiséget egy serpenyőbe kb. 5-6 körben lehet lesütni. Nem sz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krumplit sós vízben megfőzzük. Egy hőálló tálat kivajazunk , zsemlemorzsával megszórunk. A tojások sárgáját simára keverjük a tejszínnel.Sót, borsot, szerecsendiót rakunk bele....
Elkészítési idő: 20 + 30 perc Nehézség: KönnyűÓriási szívességet teszel magadnak, ha előre felkockázod a krumplit és felvágod a karfiolt – így gyorsabban és hatékonyabban dolgozol majd, mint Stahl Juci és Julia Child együttvév...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű