1 kg salátának való burgonya
1 ek. olaj vagy zsír
4 dkg vaj
Só
1. Készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra.
2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes-nagy lángon. Önts bele 1 ek. olajat.
3. Tedd bele a burgonyakarikákat, és rázogasd meg, hogy mindenhol érje őket az olaj.
4. Közepes-nagy lángon süsd. Csak időnknt kell rázni, megforgatni a krumplikat, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön.
5. 10-15 perc alatt készül el, attól függően, hogy mekkora serpenyőt használsz, milyen erős a lángod, és persze hogy mennyire ropogósra szereted a külsejét.
6. Az utolsó percben adj hozzá 4 dkg vajat (nem margarint!), és ezzel is rázd össze még egy kicsit.
7. Tálalás előtt sózd.
Krumplinyomóban törd át a főtt krumplit Dolgozd össze a hozzávalókat Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj A vizes kézzel megformázott golyókat sorako...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAzután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk a tarhonyát és mérsékelt tűzön, állandó keveréssel halvány rózsaszínűre pirítjuk (erős tűzö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű