menu

Családireceptkönyv.hu

Szűzpecsenye vörösáfonya-mártással


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ PECSENYE:
60 dkg szűzpecsenye
3-4 evőkanál zsír

frissen őrölt bors
a sült zöldségekhez:
4 közepes burgonya
2-3 közepes cékla
1 közepes zellergumó
3-4 közepes vöröshagyma
morzsolt kakukkfű
morzsolt rozmaring

frissen őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
♥ MÁRTÁS:
2 bögre fagyasztott vörös áfonya
1 dl fehérbor
2-4 evőkanál cukor
5 dkg vaj

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, és 2-3 cm-es kockákra, a hagymát 4-6 darabba vágjuk. Tálba tesszük, elkeverjük a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel és az olívaolajjal. Sütőtálba vagy tepsibe borítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg mind meg nem puhul.
Közben elkészítjük a mártást. Az áfonyát egy serpenyőben a vajjal, a cukorral és kevés vízzel felolvasztjuk, hozzáadjuk a bort, és beforraljuk. A szűzpecsenyét 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kissé szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kisebb adagokban, oldalanként 1-1,5 percig sütjük a húst. Miután elkészült, letakarjuk, és 5-10 percig pihentetjük. A szűzpecsenyét a sült zöldségekkel és az áfonyamártással kínáljuk.

Szűzpecsenye vörösáfonya-mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Böllér tokány
Böllér tokány

A zsíron vagy olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott tarját és az átpréselt fokhagymát. A húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)

Vágd kisebb darabokra a paprikát, hagymát, fokhagymát pirítsd meg forró olíva olajon. Ezután önts alá egy pohár vizet és a tejfölt. Adj hozzá vegetát, párold 10 percet, majd jól t...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Comb - Rácpaprikás - OK
Comb - Rácpaprikás - OK

1. A rizst kevés zsírban átforrósítjuk, felöntjük a vízzel, hozzákeverjük az ételízesítőt, kevés borsot és fedő alatt addig pároljuk, amíg a vizet be nem szívta. 2. Egy tűzálló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Baconos-sajtos karaj tepsiben
Baconos-sajtos karaj tepsiben

Egy nagyobb tepsit kikentem vajjal. Egy tálban összekevertem a lisztet a fűszerekkel az apróra vágott petr. zölddel. A bacon szalonnával kibéleltem a tepsit, majd a lisztes kev...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk