Családireceptkönyv.hu

Szűzpecsenye vörösáfonya-mártással


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ PECSENYE:
60 dkg szűzpecsenye
3-4 evőkanál zsír

frissen őrölt bors
a sült zöldségekhez:
4 közepes burgonya
2-3 közepes cékla
1 közepes zellergumó
3-4 közepes vöröshagyma
morzsolt kakukkfű
morzsolt rozmaring

frissen őrölt bors
1/2 dl olívaolaj
♥ MÁRTÁS:
2 bögre fagyasztott vörös áfonya
1 dl fehérbor
2-4 evőkanál cukor
5 dkg vaj

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk, és 2-3 cm-es kockákra, a hagymát 4-6 darabba vágjuk. Tálba tesszük, elkeverjük a sóval, a borssal, a zöldfűszerekkel és az olívaolajjal. Sütőtálba vagy tepsibe borítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 30-40 percig sütjük, amíg mind meg nem puhul.
Közben elkészítjük a mártást. Az áfonyát egy serpenyőben a vajjal, a cukorral és kevés vízzel felolvasztjuk, hozzáadjuk a bort, és beforraljuk. A szűzpecsenyét 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kissé szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kisebb adagokban, oldalanként 1-1,5 percig sütjük a húst. Miután elkészült, letakarjuk, és 5-10 percig pihentetjük. A szűzpecsenyét a sült zöldségekkel és az áfonyamártással kínáljuk.

Szűzpecsenye vörösáfonya-mártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Zapekané maso vo vajci
Zapekané maso vo vajci

Mäso narežeme na plátky, mierne vyklepeme. Osolíme, okoreníme a dáme do strúhanky a potom do rozšlahaných vajec. Na panvici opečieme do zlata. Vložíme do zapekacej mysy. Potrieme k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Krumplival sült disznócomb
Krumplival sült disznócomb

A húst szeletekre vágjuk, majd a nagyságától függően 2 vagy 3 helyen kis bevágást ejtünk rajta, amibe a szeletelt szalonnát beletesszük. A mustárt, pirosaranyat, stb. a fűszerekkel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Fokhagymás, csípős tarja - OK
Tarja - Fokhagymás, csípős tarja - OK

1. A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. 2. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. 3. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülökpörkölt
Csülökpörkölt

1. A csülökhúst felkockázzuk. 2. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk. 3. Lehúzzuk a tűzről az edényt, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beletesszük a hú...

Elkészítési idő: 1.5-2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk