12 szelet v. 70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors, kevés paprika
A karajszeleteket átkenjük, borssal mustárral, és pár órán át a frigóban pihentetjük. Elkészíthetjük este is, és éjjelre hagyjuk a frigóban pácolódni. Kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk, kérget sütünk rá. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet.Beleadjuk a felvágott hagymát, fokhagymát is. Ha elfőtt a víz, a tejfölt, a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, a húshoz adjuk. Szükség szerint még adhatunk hozzá mustárt is. Tovább főzzük közepes lángon amíg a hús megpuhul és a mártás besűrűsödik.
Tésztával tálaltam.
A darált húshoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a kis kockákra vágott hagymát és a többi hozzávalót. Bő forró olajba kanállal szaggatjuk, s mindkét felét pirosra sütjük. Nem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA jól megmosott tüdőt és a szívet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított vörös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. 2. A hagymákat zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt ala...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst felszeleteljük és átkenjük a fűszerekkel, majd forró olajban mindkét oldalát 5-7 percen át sütjük, ezt követően egy tányérra tesszük. Közben a hagymát és a zellert felvagdo...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes