12 szelet v. 70 dkg sertéskaraj
1 evőkanál mustár
4 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 dl tejföl
0,5 dl főzőtejszín
friss zöldpetrezselyem
só, bors, kevés paprika
A karajszeleteket átkenjük, borssal mustárral, és pár órán át a frigóban pihentetjük. Elkészíthetjük este is, és éjjelre hagyjuk a frigóban pácolódni. Kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk, kérget sütünk rá. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet.Beleadjuk a felvágott hagymát, fokhagymát is. Ha elfőtt a víz, a tejfölt, a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet összekeverjük, a húshoz adjuk. Szükség szerint még adhatunk hozzá mustárt is. Tovább főzzük közepes lángon amíg a hús megpuhul és a mártás besűrűsödik.
Tésztával tálaltam.
A kenyérnek vágjuk le a héját, a belét kockázzuk össze. A hagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A lereszelt hagymát – a levével együtt – öntsük a kenyérre, forgassuk vele össze. H...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, hűtőbe tesszük. Megtisztítjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. A zsírt megolvasztjuk. 3-4 kanál forró zsíron megpirítj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle. 2. Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, ar...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és a hagymára helyezz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű