menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó falusiasan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg dagadó,
3 zsemle,
2-3 ek olaj,
fél fej vöröshagyma,
10 dkg gomba
10 dkg sertésmáj
1 csokor petrezselyem,
3 tojás,
őrölt bors,

Elkészítés:


1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen.
2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük az apró kockákra darabolt májat és a felszeletelt gombát.
4. Megpirítjuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. Az így elkészített ragut a zsemlékhez adjuk, majd a tojásokat is beletéve jól összekeverjük.
6. Ezzel a dagadót megtöltjük.
7. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
8. Felszeleteljük és hagymás tört burgonyával, idénysalátával tálaljuk.

Töltött dagadó falusiasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos barackos szűzpecsenye
sajtos barackos szűzpecsenye

A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük. Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliáva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött burgonya
Töltött burgonya

a burgonyát héjában megfőzzük -karalábé vájóval a közepét kivájjuk -ha kihült megpucoljuk és ketté vágjuk hosszában -a ledarált sertéshúst bekeverjük ,a fűszerekkel+ fokhagyma +...

Elkészítési idő: 35perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szaftos sertés comb pörkölt
Szaftos sertés comb pörkölt

A húst felkockázzuk majd félre tesszük. Addig felaprítjuk a paradicsomot (én leszoktam húzni a héját és akkor nem marad meg a "bőre" miközben föl.) A paprikát nagyon kicsi darabok...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel
Göngyölt karaj krémsajtos töltelékkel

A hegyes erős paprikát és a szalonnát apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a chili pehellyel és a grill fűszerrel. A karajszeleteket megkenjük a krém...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk