Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó falusiasan


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg dagadó,
3 zsemle,
2-3 ek olaj,
fél fej vöröshagyma,
10 dkg gomba
10 dkg sertésmáj
1 csokor petrezselyem,
3 tojás,
őrölt bors,

Elkészítés:


1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen.
2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük az apró kockákra darabolt májat és a felszeletelt gombát.
4. Megpirítjuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
5. Az így elkészített ragut a zsemlékhez adjuk, majd a tojásokat is beletéve jól összekeverjük.
6. Ezzel a dagadót megtöltjük.
7. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
8. Felszeleteljük és hagymás tört burgonyával, idénysalátával tálaljuk.

Töltött dagadó falusiasan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tarja steak
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Tarja steak

A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lacipecsenye
Lacipecsenye

A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Svéd húsgolyó zöldborsmártással
Svéd húsgolyó zöldborsmártással

Az apróra vágott hagymát kevés olajon átsütjük, hozzáadjuk a darált húshoz a zúzott fokhagymával, tojással és a fűszerekkel együtt. A morzsát elkeverjük a tejfölben, egy kicsit ál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dóra
Kuruc pecsenye
Kuruc pecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk