50 dkg eper
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 e.k. porcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgozzuk. Nem kell, hogy összeálljon, csak morzsás legyen.
A felét egy tűzálló tálba szórjuk, egyenletesen elhelyezzük rajta az eper kétharmad részét, rászórjuk a maradék morzsát, és 25-30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Friss eperrel tálaljuk.
1. Process flour, salt, and sugar in a food processor for a few seconds until combined. Add butter and pulse until mixture becomes crumbly and resembles coarse meal, about 15 pulse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mangó felkockázott húsát turmix gépbe tesszük. A kardamon magokat finomra őröljük (kihagyható, ha nincs) A vanília kivonatot és az összes hozzávalókat hozzáöntjük a mangóhoz és...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű50 ml vizet a cukorral, vanília rúddal összeforraljuk. 4 db tojássárgáját csip sót géppel fehéreidésíg keverjük, lassú sugárban hozzá csorgatjuk a szirupot, majd az összetördelt g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű# A cukkinit meghámozzuk (ha szükséges, a magházat kanállal kiszedjük), nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, kb. 10-15 percig állni hagyjuk, majd a két tenyerünk között a lev...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz