50 dkg eper
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 e.k. porcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgozzuk. Nem kell, hogy összeálljon, csak morzsás legyen.
A felét egy tűzálló tálba szórjuk, egyenletesen elhelyezzük rajta az eper kétharmad részét, rászórjuk a maradék morzsát, és 25-30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Friss eperrel tálaljuk.
A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű- Mindent összekeverni. - Sütőpapírral bélelt tortaformába önteni, tetejére rászórni a gyümölcsöket (esetleg pici cukrot, fahéjat). - 180fok, 40-45 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokoládét apróra tördelem és a vajjal gõz felett megolvasztom. A tojásokat a cukorral fehéredésig keverem robotgéppel, hozzáadom az olvasztott csokit és a sütõporral elkevert li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTöltelék hozzávalóit összekeverjük és megtöltjük vele a palacsintákat. Tejet a csokoládéval és vaníliával felforraljuk. Cukrot, tojássárgákat és a lisztet habosra keverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű