50 dkg eper
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 e.k. porcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgozzuk. Nem kell, hogy összeálljon, csak morzsás legyen.
A felét egy tűzálló tálba szórjuk, egyenletesen elhelyezzük rajta az eper kétharmad részét, rászórjuk a maradék morzsát, és 25-30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Friss eperrel tálaljuk.
A tojássárgáját kihabosítjuk az édesítővel, hozzákeverjük a vajat, a barnarizs-lisztet, a citromhéjat és a vaníliát, majd a tojásfehérjével lazítjuk a tésztát. Megfelezzük, az egyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy pohárba morzsoljuk, a langyos tejet ráöntjük. A cukrot hozzáadjuk, s várunk 10-15 percet, hogy az élesztő fölfuthasson. A lisztet a sóval összeforgatjuk, a margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a túrót, a búzadarát, a tojássárgáját, valamint egy csipet sót mérjük egy edénybe. Egy fakanállal jól keverjük össze, majd fóliával fedjük le, és hagyjuk állni két óra hoss...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA körte feleket egy kizsírozott tűzálló tálban egymás mellé helyezzük. A töltelékhez összekeverjük a többi hozzávalót és a fél körték mélyedéseibe töltjük. 180 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű