50 dkg eper
20 dkg liszt
10 dkg vaj
2 e.k. porcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, feldaraboljuk. A lisztet elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és kézzel morzsára dolgozzuk. Nem kell, hogy összeálljon, csak morzsás legyen.
A felét egy tűzálló tálba szórjuk, egyenletesen elhelyezzük rajta az eper kétharmad részét, rászórjuk a maradék morzsát, és 25-30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben. Friss eperrel tálaljuk.
Vízgőz fölött összemelegítjük a hozzávalókat,ha kell színezzük,8 percet hagyjuk hűlni. Készen van
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Simára keverjük a vaj nélkül a hozzávalókat, majd állandó kevergetés mellett puhára főzzük. 2. Hagyjuk kihűlni, habosra keverjük 5 dkg puha vajjal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször finomra reszeljük a cukkinit a héjával együtt, hozzáadjuk a tojást, a folyékony kókuszolajat, mézet, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, teh...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes