menu

Családireceptkönyv.hu

Joghurtos -Mangó Mousse torta Mangó zselével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor

Mousse:
50 dkg mangó (2 nagyobb darab) lehet konzerv mangót is lepürésíteni
ízlés szerint nádcukor vagy szőlőcukor
3-4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr), kevés víz

Mangózselé:
1 konzerv mangó vagy 1 nagyobb db mangó
3-4dl mangógyümölcslé vagy trópusi gyümölcslé
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


A piskótát megsütjük, Én kb kettébe vágom, mert elég csak a fele, hogy legyen hely a moussenak meg a zselének. Egy zsúrtorta is kijön még ebből a receptből, ahhoz fel lehet használni a piskóta felét.
A mangót (konzerv mangóról leöntjük a folyadékot) botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre felmelegíteni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot vagy szőlőcukrot. Ha elég meleg, akkor levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felmelegített mangóhoz keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az mangós pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a piskótára és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.
A mangót (vagy konzervet) botmixerrel pürésítjük, Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre felmelegíteni, közben hozzáöntjük a gyümölcslét. Felmelegítjük majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
Ráöntjük a megdermedt mangó mousse részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.

Joghurtos -Mangó Mousse torta Mangó zselével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar LC Gyümölcsös palacsintakehely
LC Gyümölcsös palacsintakehely

A palacsinta tésztához a hozzávalókat összekeverjük, majd kisütjük. Oliva olajjal kikenjük a palacsintasütőt minden palacsintánál. Miután kisült kockára vágjuk a palacsintákat, m...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes keksz (Mese keksz házilag)
Mézes keksz (Mese keksz házilag)

A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, só, fűszerek) egy tálban összekeverjük, majd belemorzsoljuk a hideg vajat. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, végül a hozzávalókból egy sima...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Málna szelet
Málna szelet

A darabokra csipkedett vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot és jól dolgozzuk el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként keverjük hozzá a lisztet, a kaka...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Jeruzsálemi kalács
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Jeruzsálemi kalács

Mind a tésztát mind a tölteléket előző este érdemes előkészíteni. A tésztához egy nagy keverőtálba tesszük a lisztet, a kristálycukrot, az élesztőport, a sót, a reszelt citromhéjat...

Elkészítési idő: 0-120 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk