Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Joghurtos -Mangó Mousse torta Mangó zselével


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta:
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor

Mousse:
50 dkg mangó (2 nagyobb darab) lehet konzerv mangót is lepürésíteni
ízlés szerint nádcukor vagy szőlőcukor
3-4 dl natúr joghurt
3 dl Meggle Cukrászhab
2 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (2x10gr), kevés víz

Mangózselé:
1 konzerv mangó vagy 1 nagyobb db mangó
3-4dl mangógyümölcslé vagy trópusi gyümölcslé
1 csomag Dr.Oetker (étkezési) zselatin (10gr)
kevés víz

Elkészítés:


A piskótát megsütjük, Én kb kettébe vágom, mert elég csak a fele, hogy legyen hely a moussenak meg a zselének. Egy zsúrtorta is kijön még ebből a receptből, ahhoz fel lehet használni a piskóta felét.
A mangót (konzerv mangóról leöntjük a folyadékot) botmixerrel pürésítjük. Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre felmelegíteni, ízlés szerint tehetünk hozzá nádcukrot vagy szőlőcukrot. Ha elég meleg, akkor levesszük a tűzről. A két csomag zselatint elkeverjük kevés hideg vízzel és a felmelegített mangóhoz keverjük csomómentesre. Hagyjuk kicsit hűlni.
A tejszínt felverjük kemény habbá. Az mangós pürét összekerjük a natúr joghurttal alaposan, majd a tejszínhabot is belekeverjük kézi mixerrel. Ráöntjük a piskótára és legalább 2 órát hűtjük a hűtőbe, hogy a zselatin megkössön.
A mangót (vagy konzervet) botmixerrel pürésítjük, Egy lábasban feltesszük a tűzhelyre felmelegíteni, közben hozzáöntjük a gyümölcslét. Felmelegítjük majd belekeverjük a kevés hideg vízzel elkevert zselatint, és csomómentesre keverjük.
Hagyjuk kihűlni.
Ráöntjük a megdermedt mangó mousse részre, és hagyjuk hűlni akár egy éjszakán át.

Joghurtos -Mangó Mousse torta Mangó zselével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Desszertek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
EPRES BROWNIE EPERLEKVÁRRAL
EPRES BROWNIE EPERLEKVÁRRAL

1. A csokit a vajjal mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. Ezután hozzákeverjük a tojásokat, a kétféle cukrot, a kakaót, végül a lisztet. 2. A masszát...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Gluténmentes rizskoch
Gluténmentes rizskoch

A tejben megfőzöm a rizst, a sóval, cukor felével, belekeverem a vajat. Ha teljesen kihűlt belekeverem a tojások sárgáját. Felverem a tojásfehérjét a maradék cukorral (én még tette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mónika
Bajádér szelet
Bajádér szelet

A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk- Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük A vizet a cukorral feltesszük főni, és sűrű cukorszirupot főzün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gofri
Gofri

A vajat egy kicsit megolvasztjuk annyira, hogy a cukorral, vaníliás cukorral,sóval habosra tudjuk keverni. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját hozzáadjuk a vajas masszához,és e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk