Egy jó nagy, vagy két kisebb zsenge karalábé, csipet só, 1 ek. vaj, kevés friss petrezselyem.
A karalábét meghámozzuk, kockára vágjuk, majd annyi, enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Közben a zöldborsót is megpároljuk. Leszűrjük a karalábét, majd a vajjal pürésítjük. Elkeverjük benne a zöldborsót és az aprított petrezselymet. Bármilyen feltéttel tálaljuk, de én most sárgarépás lencsefasírtot készítettem hozzá.
Lencsefasírt: 30 dkg lencse (lehet konzerv is), 2 szál sárgarépa reszelve, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek. majoránna, 2 db tojás, 2-3 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A lencsét enyhén sós vízben, 1 db babérlevéllel megfőzzük, ha megpuhult leszűrjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük, majd a tojásokkal és a morzsával jól összedolgozzuk. Kisebb pogácsákat formálunk, majd forró olajban kisütjük.
Tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét egy cs sóval kemény habbá verjük. Sárgáját habosítjuk az eritrittel, hozzáadjuk a fahéjat, zablisztet. Egy nagy kanál fehérjehabot alaposan el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 C/30 perc
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzünk puhára A tojást, a lisztet, a fűszereket, a sót a fokhagymát és összekeverjük Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a tenyerün...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű