Egy jó nagy, vagy két kisebb zsenge karalábé, csipet só, 1 ek. vaj, kevés friss petrezselyem.
A karalábét meghámozzuk, kockára vágjuk, majd annyi, enyhén sós vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Közben a zöldborsót is megpároljuk. Leszűrjük a karalábét, majd a vajjal pürésítjük. Elkeverjük benne a zöldborsót és az aprított petrezselymet. Bármilyen feltéttel tálaljuk, de én most sárgarépás lencsefasírtot készítettem hozzá.
Lencsefasírt: 30 dkg lencse (lehet konzerv is), 2 szál sárgarépa reszelve, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek. majoránna, 2 db tojás, 2-3 ek. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A lencsét enyhén sós vízben, 1 db babérlevéllel megfőzzük, ha megpuhult leszűrjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük, majd a tojásokkal és a morzsával jól összedolgozzuk. Kisebb pogácsákat formálunk, majd forró olajban kisütjük.
A mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedem és megpárolom, ezután lecsepegtetem és botmixerrel összetöröm. Az edénybe hagyom hűlni, ezután belekeverem a sajtot a fűszereket és a legvégén a tojás. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű