75 dkg liszt
15 dkg zsír
5 ek méz
35 dkg cukor
4 drb tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj (szegfűszeg)
(ha nem áll össze, kicsi tej)
Ebből 6 cipót készítünk 10 cm szélesre és tepsi hosszára nyújtjuk közepébe fél dióbeleket teszünk, felgöngyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.
Sokáig el áll.
A diót összekeverem a porcukorral. A tejbe cukrot, vaníliás cukrot és egy kevés fahéjat keverek. Egy jénai tálat kivajazok, arra zsemlemorzsát szórok. A kiflit közepes méretű darab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kihűlt tésztát annyi vajjal és sajtkrémmel keverjük ki, amennyitől a tészta puha, formázható, de nem szétfolyós lesz. Akkor jó, ha a megformázott golyó 20 perc után sem veszíti e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt, pici tejben felfuttatom/. Annyi tej, amit a tészta felvesz. Összegyúrom, és 4 felé osztom. kb: 1 órára, vagy másfél órára a hűtőbe teszem. Töltelék: kb. 50 dkg dará...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű