75 dkg liszt
15 dkg zsír
5 ek méz
35 dkg cukor
4 drb tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj (szegfűszeg)
(ha nem áll össze, kicsi tej)
Ebből 6 cipót készítünk 10 cm szélesre és tepsi hosszára nyújtjuk közepébe fél dióbeleket teszünk, felgöngyöljük. Tetejét tojássárgával kenjük, lassú tűznél sütjük.
Sokáig el áll.
80 dkg krumplit sós vízben megfőzök, mikor készen van, krumplinyomóval átnyomom és hagyom kihűlni. Utána egy pici sót teszek bele és annyi lisztet, hogy ne legyen kemény a tészta,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A tejcsokit daraboljuk. A három tojást felverjük. A vajat felolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az étcsokit és a barna cukrot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a porcukorral, vaniliás cukorral elkeverjük. A tejet feltesszük forrni, addig a zselatint egy pici tejjel morzsalékosra keverjük. Ha forr a tej,a tűzről levéve a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű