menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött tócsi gombás mázzal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


huspogácsához:
500 gramm darált hús.
Só, pirospaprika, olasz fűszernövények.
1 hagymát apróra vágunk.
Tocsnihez:
5 nagyobb burgonya reszelve,
2 tojás, só, fekete bor
2-3 evőkanál búzaliszt.
növényi olaj.
Tedd a burgonyát serpenyőbe
Tegyünk a tetejére darált marhahúst.
Még egy réteg burgonya. kis lapos töltött lepényeket készítünk.
Mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Gombás öntethez:
2 gerezd fokhagyma
7 gomba
vaj
só, fekete bors, paprika
3-5 percig pirítjuk
Adjunk hozzá 300 ml tejszínt
A 50g sajtot lereszeljük
Adjuk hozzá a sajtot és forraljuk fel
Összeállítás:
Növényi olajjal kikent sütőtálba rakjuk a lepénykéket
Öntsük rá a szószt
Fedjük le nedves sütőpapírral és alufóliával
180°C-on 20-25 percig sütjük.
100 gramm reszelt sajt.
Megszórjuk sajttal, és további 5-7 percig sütjük 180°C-on.
aprítsd fel a petrezselymet

Elkészítés:


Lácd fenn!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Csőben sült ételek, Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Dagadó - Különleges töltött hús - OK
Dagadó - Különleges töltött hús - OK

1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. 2. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejfölle...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel
Sztroganoff ragú bazsalikomos hosszúmetélttel

A húst vékony csíkokra vágom. Forró olajon elkezdem pirítani, ha kifehéredett, megszóróm 1 ek. liszttel. Sózom, borsozom. Tovább pirítom még 5 percig. Megszórom ételízesítővel, kev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fasírt újragondolva
Fasírt újragondolva

Elkészítem a fasírt alapot a hozzávalókból . A leveles tésztát kinyújtom tepsi nagyságúra , ráteszem a fasírtalapot eloszlatom rajta egyenletesen , majd sonka szeletekkel kirakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csavart darált hús
Csavart darált hús

1 kg darált húshoz hozzáadunk 2 dl tejet, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük és éjjelre hűtőbe tesszük.Másnap két részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön alufóliára szétterítjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk