50 dkg liszt
25 dkg RAMA
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 lapos ek só
3 dkg felfuttatott élesztő (1 dl langyos tej, 1 dkg cukor, bele az élesztő és kevés liszt)
1 lapos mokkáskanál sütőpor
Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk és szaggatjuk. Tepsiben 10-15 percet pihentetjük.
Tojásfehérjével megkenjük, sajtattal, köménnyel stb megszórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet, és hagyjuk kicsit hűlni, de még melegen megpucoljuk és áttörjük, majd egyből kidagasztjuk a tésztát. Az áttö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kezdetben nem adjuk hozzá az egész vizet, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükségünk az egészre. Előbb 2,3 dl langyos vizet a mixer táljába öntünk és rászórjuk a s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat ketté választjuk. A tojás fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzá keverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézösszegyúrni, 40 percig fóliával letakarva kel.Újra gyúrni hosszúkásra formálni,hosszában kettévágni. és mindkét darabot 6 részre vágni.A 12 darabot egyenként gömbölyíteni, fólia al...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz