50 dkg liszt
25 dkg RAMA
2 tojássárgája
2 dl tejföl
1 lapos ek só
3 dkg felfuttatott élesztő (1 dl langyos tej, 1 dkg cukor, bele az élesztő és kevés liszt)
1 lapos mokkáskanál sütőpor
Ezeket jó alaposan összedolgozzuk (nem túl kemény tésztát kapunk) és egy fél órát pihentetjük letakart állapotban. 1-szer meghajtogatjuk, 20 percet pihentetjük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, rácsozzuk és szaggatjuk. Tepsiben 10-15 percet pihentetjük.
Tojásfehérjével megkenjük, sajtattal, köménnyel stb megszórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, egy dagasztótálban összekeverjük a liszteket és a sót, ezután mehet bele az élesztős tej és 1 tojássárgája. Összekeverjük, belerakjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A liszet a sót a vajat a tojassargákat, 1-2 kanal tejfölt a felfuttatot élesztővel elkezdjük összegyúrni egy tálban. Gyurjunk be...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a lisztet, a cukrot, a joghurtot a két egész tojást, majd hozzáadjuk a masszához a sütőport. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, hogy csomómentes, sima tésztát kapjunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű