- 250 g sütőliszt
- 150 ml tejföl
- 5 g porcukor helyettesítő
- 50 g vaj/margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
A lisztet összemorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, porcukrot és sót. Belegyúrjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
A tésztát 15 percig hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágó segítségével paralelogrmma formákra vágjuk és vágunk egy csíkot a közepükbe. A tészta egyik sarkát áthúzzuk a közepére vágott metszésen és forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Sima, selymes tésztát dagasztottam, 1-1,5 órát hagytam pihenni, majd kicsit átgyúrtam, 9 egyenlő részre osztottam, így 30ch/db lett, vacsorára elfér még mellette 10 ch valami másbó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTedd a tonhalat és a levét vagy olajat a turmixgépbe, majd keverd a többi hozzávalóval, amíg sima masszát nem kapsz. Ha kész, kend teljes kiőrlésű (vagy bármilyen más) kenyérre....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. 3. Rudat formázunk belőle, majd egy fri...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÍgy készítsd: 1. Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű