- 250 g sütőliszt
- 150 ml tejföl
- 5 g porcukor helyettesítő
- 50 g vaj/margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
A lisztet összemorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, porcukrot és sót. Belegyúrjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
A tésztát 15 percig hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágó segítségével paralelogrmma formákra vágjuk és vágunk egy csíkot a közepükbe. A tészta egyik sarkát áthúzzuk a közepére vágott metszésen és forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
A darált húst összedolgozzuk a bulgurral, fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával, összezúzott fokhagymával, és alaposan összegyúrjuk. Az olajon megpirítjuk a lisztet, felenge...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttps://gymbeam.hu/blog/5-legjobb-recept-a-hazi-keszitesu-muzliszeletekhez/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűaz almát meghámozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, majd pár perc alatt megforgatjuk a vajban. A morzsát összekeverjük a dióval, enyhén megpirítjuk, belef...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté. A sárgáját keverd el alaposan a túróval és a sóval. A fehérjét verd habbá, szórd bele a sütőport és óvatosan forgasd össze a tojássárgás túróval. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű