- 250 g sütőliszt
- 150 ml tejföl
- 5 g porcukor helyettesítő
- 50 g vaj/margarin
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 kk sütőpor
A lisztet összemorzsoljuk a puha vajjal/margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, porcukrot és sót. Belegyúrjuk a tojássárgákat és a tejfölt.
A tésztát 15 percig hűtőben pihentetjük, majd kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Pizzavágó segítségével paralelogrmma formákra vágjuk és vágunk egy csíkot a közepükbe. A tészta egyik sarkát áthúzzuk a közepére vágott metszésen és forró olajban aranybarnára sütjük.
Ízlés szerint porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Akinek belefér az étrendjébe mehet dió, mandula, bármilyen mag, esetleg mazsola. Fentieket összekutyuljuk majd bele megy még 2 db banán előtte összenyomkodva villával. Én lekvárr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst keverjük el a reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal ízesítsük. 2. A cukkiniket mossuk, végeit vágjuk le, majd hosszában szeleteljük fel 2 m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt elkeverjük a cukros, langyos tejben, majd a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragacsos, akkor pici lisztet, ha nagyon száraz, akkor pici tejj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű