- 45 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- fél tk. reszelt citromhéj
- 35 dkg meggy v. cseresznye
A tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát alaposan kikeverjük és papírral bélelt tepsibe, vagy sütőformába simítjuk. Ha magas tésztát szeretnénk, használjunk kisebb tepsit. A meggyet, vagy a cseresznyét lecsöpögtetjük, és a tetejére szórjuk. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Miután felszeleteltük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Az almákat pucold meg, reszeld le a nagyobb lyukú reszelőn, add hozzá az ízlés szerinti fahéjat és a szegfűszeget. Hagyd állni addig, amíg elkészíted a tésztát. A tojásokat üsd...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk, majd az egyik adag tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Megkenjük 3 evőkanálnyi baracklekvárral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel elkezdjük felverni a tojásfehérjét, amikor jó habos, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Addig verjük vele, amíg kifényesedik (ez lehet akár 15-20 perc is!). Habzsákba t...
Elkészítési idő: 60-120 perc Nehézség: NehézGyümölcsöket (összességében 1 kg) aprítottam, magnélküli szőlőt, banánt, kivit, mandarint. Egyet-egyet meghagytam egészbe a tetejére. Őrölt szegfűszeggel az aprított gyümölcsöt meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz