- 45 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- fél tk. reszelt citromhéj
- 35 dkg meggy v. cseresznye
A tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát alaposan kikeverjük és papírral bélelt tepsibe, vagy sütőformába simítjuk. Ha magas tésztát szeretnénk, használjunk kisebb tepsit. A meggyet, vagy a cseresznyét lecsöpögtetjük, és a tetejére szórjuk. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Miután felszeleteltük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 7-es fokozat), majd egy kis méretű, sekélyebb jénai tálba nyomjuk az összes sűrített tejet. Ezután a jénait beletesszük egy akkora nagy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darál kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőt 200 fokra melegítjük. 2. Nagy tűzálló tálat kikenünk a vajjal és a tejet belelocsoljuk. 3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot és a vaníliás...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű