- 45 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 3,5 dl tej
- 2 tojás
- 2 tk. vaníliaaroma
- fél tk. reszelt citromhéj
- 35 dkg meggy v. cseresznye
A tojásokat, a vajjal és a tejjel összekavarjuk, a vaníliát is hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport, a cukrot és a citromhéjat összekeverjük, majd a tejes keverékhez adjuk. A tésztát alaposan kikeverjük és papírral bélelt tepsibe, vagy sütőformába simítjuk. Ha magas tésztát szeretnénk, használjunk kisebb tepsit. A meggyet, vagy a cseresznyét lecsöpögtetjük, és a tetejére szórjuk. Közép meleg sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Miután felszeleteltük, porcukorral meghintve tálaljuk.
A külön recept szerint elkészített piskótatekercs után a következőképpen készítjük el a krémet: kevés hideg tejjel simára keverjük a pudingport, a cukrot, fahéjat, vaníliát és a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis barack...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félórát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, habverővel beledolgozzuk a porcukrot, majd vízg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű