Tészta:
- 50 dkg liszt,
- 1 ek. só,
- 25 dkg vaj (vagy margarin),
- 25 dkg reszelt sajt (ebből ha 5 dkg füstölt, mennyei),
- 1 tojás,
- 2 dl tejföl,
Tetejére:
- 1 tojás,
- reszelt sajt,
A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással, megszórom sajttal és egy pizzavágóval kb. fél cm széles csíkokra vágom. 220 fokos sütőben sütöm 15-20 percig.
Apró pogácsákat is lehet a tésztából kiszúrni, akkor 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát és kb. 2,5-3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrom ki. 200 fokos sütőben sütöm.
Finom puha, kívül ropogós a sok sajttól. Pár szál maradt, kint felejtettem az asztalon, de még így is puha maradt. Persze fontos a magas, 200 fokon történő sütés is, mert alacsonyabb hőfokon kiszárad.
Az anyagokat összegyúrjuk és kisütjük.
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesÉlesztőt a liszttel elmorzsolni, bele a tejföl és minden hozzávaló. Ezt követően minimum fél órát pihentetni, hogy jól megkeljen a tészta, + 5 dkg rámával a kisodort tésztát megken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk.A nedves hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat kb: 2 percig turmixoljuk,majd hozzáadjuk a reszelt sajtot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a megkelt élesztővel, maradék tejjel, tojással, olajjal tésztát dagasztunk. A tésztát leta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű