Családireceptkönyv.hu

Sajtos szál/Limara


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
- 50 dkg liszt,
- 1 ek. só,
- 25 dkg vaj (vagy margarin),
- 25 dkg reszelt sajt (ebből ha 5 dkg füstölt, mennyei),
- 1 tojás,
- 2 dl tejföl,
Tetejére:
- 1 tojás,
- reszelt sajt,

Elkészítés:


A sós liszttel elmorzsolom a vajat (margarint), majd a többi hozzávalóval összeállítom a tésztát. Fóliába csomagolva megy a hűtőbe.
Másnap ujjnyi vastagra nyújtom, lekenem tojással, megszórom sajttal és egy pizzavágóval kb. fél cm széles csíkokra vágom. 220 fokos sütőben sütöm 15-20 percig.
Apró pogácsákat is lehet a tésztából kiszúrni, akkor 1 cm vastagságúra nyújtom a tésztát és kb. 2,5-3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrom ki. 200 fokos sütőben sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Finom puha, kívül ropogós a sok sajttól. Pár szál maradt, kint felejtettem az asztalon, de még így is puha maradt. Persze fontos a magas, 200 fokon történő sütés is, mert alacsonyabb hőfokon kiszárad.

Sajtos szál/Limara

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófi
Sajtos rúd lm
Sajtos rúd lm

180 fok 30 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Juhtúrós-túrós-sajtos pogácsa
Juhtúrós-túrós-sajtos pogácsa

A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a juhtúrót, a krumplinyomón áttört tehéntúrót, az élesztős tejet, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
VAJDASÁGI SÓS
VAJDASÁGI SÓS

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos  rúd
Sajtos rúd

A lisztet, a margarint, a zsírt, az 1 tojást, a tejfölt ha szükséges hozzá, a sót és a tejbe felfuttatott élesztőt jól összedolgozod. Egy éjszakára hűtőben pihenteted. Másnap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk