Yudane összetétel:
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 40g
Víz: 100ml
Tészta összetétel:
Yudane: Teljes mennyiség
BL80 Fehér kenyérliszt: 160g (Finomliszttel pótolható)
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 380g
Búzasikér: 20g (hiánya esetén BL80, vagy BL55 liszttel pótolható)
Friss élesztő: 15g, vagy szárított: 4g
Só: 16g
Vaj/Margarin: 15g
Víz: 335ml
Yudane készítése: a liszt forrázása forrásban lévő vízzel, majd elkeverése
2. Hűtés: 10 perc
3. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával
4. Tésztaérés: 45 perc
5. Tészta gömbölyítése
6. Pihentetés: 5 perc
7. Tészta hosszformázása, majd szakajtóba helyezése, hiányában sütőpapíron való kelesztés.
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Sütésre való előkészítés: szakajtóból való kiforgatás, bemetszések ejtése, a felület bő spriccelése vízzel
10 Sütés: A kenyeret arra alkalmas sütőtálba (vagy gőzzel telített légterű), 230C°-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe kell behelyezni, majd 45-50 percig sütni. A sütési hőfokot az első 30 perc után 200C°-ra kell csökkenteni, valamint a sütőtál fedelét (vagy az egyéb gőzképző eszközt) el kell távolítani. A kenyeret 15C°-kal melegebb sütőben alsó-felső sütéssel kell sütni.
Élesztő aktiválása Oldd fel az élesztőt és a cukrot a meleg tejben. Hagyd állni 5–10 percig, amíg hab képződik. Tészta dagasztása Szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba. Foko...
Elkészítési idő:A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt. Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt k...
Elkészítési idő: 2 öraAz összes hazzávalót összeöntjük a víz kivételével. Azt meglangyosítjuk és fokozatosan a dagasztógépbe öntjük. Kb. 5 percig dagsztjuk, majd 35 percig kelesztjük.
Elkészítési idő: 2 óra