Yudane összetétel:
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 40g
Víz: 100ml
Tészta összetétel:
Yudane: Teljes mennyiség
BL80 Fehér kenyérliszt: 160g (Finomliszttel pótolható)
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 380g
Búzasikér: 20g (hiánya esetén BL80, vagy BL55 liszttel pótolható)
Friss élesztő: 15g, vagy szárított: 4g
Só: 16g
Vaj/Margarin: 15g
Víz: 335ml
Yudane készítése: a liszt forrázása forrásban lévő vízzel, majd elkeverése
2. Hűtés: 10 perc
3. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával
4. Tésztaérés: 45 perc
5. Tészta gömbölyítése
6. Pihentetés: 5 perc
7. Tészta hosszformázása, majd szakajtóba helyezése, hiányában sütőpapíron való kelesztés.
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Sütésre való előkészítés: szakajtóból való kiforgatás, bemetszések ejtése, a felület bő spriccelése vízzel
10 Sütés: A kenyeret arra alkalmas sütőtálba (vagy gőzzel telített légterű), 230C°-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe kell behelyezni, majd 45-50 percig sütni. A sütési hőfokot az első 30 perc után 200C°-ra kell csökkenteni, valamint a sütőtál fedelét (vagy az egyéb gőzképző eszközt) el kell távolítani. A kenyeret 15C°-kal melegebb sütőben alsó-felső sütéssel kell sütni.
Az élesztőt felfuttatjuk cukros, langyos vízben. Teljes kiőrlésű kenyér recept lépés 1 foto Keverőtálba kimérjük a lisztet, joghurtot, hozzáadjuk a sikért, az olívaolajat, a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelemérjük egy edénybe a lisztet. A lisztbe belekeverjük a sót. Bedobjuk a mikróba 30 mp-re, hogy átmelegedjen, majd megkeverjük. Belemorzsoljuk az élesztőt a közepébe. A viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Dajte droždie a 500 ml (2 šálky) vody do džbánu a miešajte, aby ste rozpustili. Vložte múku do veľkej misky. Pridajte kvasinkovú vodu a premiešajte. Pridajte soľ a premiešajte z...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz