Yudane összetétel:
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 40g
Víz: 100ml
Tészta összetétel:
Yudane: Teljes mennyiség
BL80 Fehér kenyérliszt: 160g (Finomliszttel pótolható)
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 380g
Búzasikér: 20g (hiánya esetén BL80, vagy BL55 liszttel pótolható)
Friss élesztő: 15g, vagy szárított: 4g
Só: 16g
Vaj/Margarin: 15g
Víz: 335ml
Yudane készítése: a liszt forrázása forrásban lévő vízzel, majd elkeverése
2. Hűtés: 10 perc
3. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával
4. Tésztaérés: 45 perc
5. Tészta gömbölyítése
6. Pihentetés: 5 perc
7. Tészta hosszformázása, majd szakajtóba helyezése, hiányában sütőpapíron való kelesztés.
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Sütésre való előkészítés: szakajtóból való kiforgatás, bemetszések ejtése, a felület bő spriccelése vízzel
10 Sütés: A kenyeret arra alkalmas sütőtálba (vagy gőzzel telített légterű), 230C°-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe kell behelyezni, majd 45-50 percig sütni. A sütési hőfokot az első 30 perc után 200C°-ra kell csökkenteni, valamint a sütőtál fedelét (vagy az egyéb gőzképző eszközt) el kell távolítani. A kenyeret 15C°-kal melegebb sütőben alsó-felső sütéssel kell sütni.
Az őrölt lenmagot összekeverjük az őrölt mandulával, az átszitált szezámliszttel és kókuszliszttel. Hozzáadjuk a sütőport és a sót, az őrölt köményt és koriandert. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok, 2x dagasztom, közben 1 órát pihen. Vasedényben fedővel sütöm 30-40 percet magas hőfokon, majd még fedő nélkül alacsony hőfokon 10-20 percig.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztok. 45 percig kelesztem, félidőben egyszer lazán átnyomkodom. Cipót formázok, belerakom a 8 literes jénaiba, melynek az aljába szilikonos zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifejezetten meleg vízhez hozzákeverjük a tejfölt. A kimért Kilófaló lisztkeverék közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a tejfölös vizet. Fakanállal összekeverjük, nagyon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes