Yudane összetétel:
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 40g
Víz: 100ml
Tészta összetétel:
Yudane: Teljes mennyiség
BL80 Fehér kenyérliszt: 160g (Finomliszttel pótolható)
Teljes kiőrlésű búzaliszt: 380g
Búzasikér: 20g (hiánya esetén BL80, vagy BL55 liszttel pótolható)
Friss élesztő: 15g, vagy szárított: 4g
Só: 16g
Vaj/Margarin: 15g
Víz: 335ml
Yudane készítése: a liszt forrázása forrásban lévő vízzel, majd elkeverése
2. Hűtés: 10 perc
3. Tészta dagasztása a többi tésztaképző alapanyag hozzáadásával
4. Tésztaérés: 45 perc
5. Tészta gömbölyítése
6. Pihentetés: 5 perc
7. Tészta hosszformázása, majd szakajtóba helyezése, hiányában sütőpapíron való kelesztés.
8. Kelesztés: 25-40 perc
9. Sütésre való előkészítés: szakajtóból való kiforgatás, bemetszések ejtése, a felület bő spriccelése vízzel
10 Sütés: A kenyeret arra alkalmas sütőtálba (vagy gőzzel telített légterű), 230C°-ra előmelegített, légkeveréses sütőbe kell behelyezni, majd 45-50 percig sütni. A sütési hőfokot az első 30 perc után 200C°-ra kell csökkenteni, valamint a sütőtál fedelét (vagy az egyéb gőzképző eszközt) el kell távolítani. A kenyeret 15C°-kal melegebb sütőben alsó-felső sütéssel kell sütni.
A száraz ősszetevőket a dagasztó gép táljában helyezem el, az élesztőt felfuttatom a vízzel és cukorral. Ha felfutott az élesztő hozzá adom a liszthez és a dagasztó géppel elkezdem...
Elkészítési idő: 2.5-3 óra Nehézség: NehézÍgy készítsd: A cukkinit nagylyukú reszelőn reszeld le és sózd be. A finomra vágott hagymát dinszteld meg egy kis olajon. A tojásokat keverd ki az olajjal, add hozzá a sütőport...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálba öntjük a lisztet, rászórjuk az élesztőt és a sót. Alaposan elkeverjük 2. Hozzáöntjük a vizet, és csak addig keverjük, amíg már nincsenek benne száraz lisztrészek 3....
Elkészítési idő: 5+25 perc Nehézség: KönnyűA langyos hozzávalókból fényes, sima, közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd 1 órát kelesztjük, míg a duplájára nem kel. Ha nem használjuk azonnal, akkor átgyúrjuk, és olajozott f...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű