3 db közepes érett banán, vagy 2 nagyobb (itt találod hogyan lehet sárga banánból érettet "készíteni")
1/4 bögre cukrozatlan almapüré, vagy kb. 3/4 nagy alma pürésítve
2 ek. méz vagy agavé szirup
1 ek. vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magja
3 és fél ek. olvasztott kókuszzsír
3 XL-es vagy 4 M-es tojás
1 kk. fahéj
1 kk. őrölt gyömbér
1 csomag szárított narancshéj
50 g magas kakaótartalmú fekete csoki durvára vágva
fél bögre kókuszliszt
fél bögre aprított dió vagy mandula
fél csomag alnatura sütőpor
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
A banánt és az almát aprítógépben pürésítjük, hozzákeverjük az olvasztott kókuszzsírt, mézet, vanília kivonatot és a tojásokat.
Külön tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd ezt részletekben hozzákeverjük a tojásos-banános masszánkhoz.
Sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formában sütjük 170 fokon, légkeverésen kb. 40 percet. Folyamatosan figyeljük és tűpróbával ellenőrizzük a belsejét, ha a teteje már nagyon kezdene pirulni, de a belseje még nem jó, takarjuk le és úgy süssük tovább.
Mielőtt szeleteljük hagyjuk teljesen kihűlni.
Házi lekvárral vagy magában fogyasztva kávé mellé is kitűnő:)
A kenyerek belét a héjától kb. fél centire vágd ki. A zöldségeket szeleteld fel. A tojást üsd egy tálba, villával verd fel, majd add hozzá a zöldségeket és a sajtot. Sózd, borsoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töpörtyűt ledaráljuk, a hagymákat finomra vágjuk. A hagymákat a krémes, szinte folyékony töpörtyűhöz adjuk, mellékanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk. legalább két órára hűt...
Elkészítési idő: 2.5 óra Nehézség: KönnyűKoroket vagunk ki a kenyerbol bele halmozzuk a hozzavalokat. Indirekt sutjuk, lepiritas.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb vastag falú serpenyőben olvaszd fel a kókuszolajat / tisztított vajat, és tedd bele az édesburgonyát. Fedő alatt párold közepes lángon pár percig. Szórd rá a fűszereke...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz