30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA darált kekszet beleborítjuk egy nagy keverőtálba, hozzáadjuk a kakaóport és a lekvárt fokozatosan - mert a lekvár sűrűségétől függ, hogy mennyit vesz fel a kekszpor - hozzáadago...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojáss...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA piskóta készítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük(6-8 perc gépi habverővel),hozzá adjuk az étolajat,majd végül a sütőporral elkevert lisztet fakanállal keverjük hozzá....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű