30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
Van amikor nem teszek bele gyümölcsöt,de most erdei gyümölcsök vannak benne.Ennyi lesz ebből a mennyiségből.A mini kuglóf formába 2 evőkanálnyi massza van a muffin formába pedig má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A fehérjét 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A puha margarint az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, az aromával és a sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát megmossuk, forró vízbe áztatjuk 5-10 percre, leszűrjük, és hagyjuk lecsorogni. Botturmix segítségével pépesítjük, ha maradnak benne itt-ott nagyobb vagy egész szemek,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd simára az olvasztott vajat, kókuszlisztet, édesítőt, vaníliát, sütőport. 2. Add hozzá egyenként a tojásokat, mindegyiket külön-külön elkeverve a többi hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű