12,5 dkg vaj
34 dkg liszt
1 tojás
18 dkg porcukor
csipet só
1 evőkanál vanília aroma
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál tej
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzá adjuk a sót, a fahéjat, a vanília aromát és a tojást és simára keverjük.
Végül a lisztet és a tejet adjuk hozzá és puha tésztát formálunk belőle.
A tésztát folpackkal letakarva (hogy ki ne száradjon) legalább egy órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve a tésztát jól belisztezett gyúrólapon 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk.
7 cm-es kerek kiszúróval korongokat szaggatunk a tésztából.
A sütipecsétet picit belisztezzük és erősen a tészta korongokba nyomjuk.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha egy kis aranybarna színt kap a teteje.
Tipp: Érdemes néhány nappal az ajándékozás előtt elkészíteni, mert frissen egy kicsit kemény, de 1-2 nap alatt visszagyengül.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. 2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozat...
Elkészítési idő:A csokoládét a vajjal együtt vízgőz felett olvasszuk fel, ha elolvadt, tegyük félre hűlni. (vagy 1,5 perc a mikróban) A cukrot tálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliaaro...
Elkészítési idő:A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: 40 perc.