3 dkg liszt
negyed teáskanál sütőpor
1 evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál olaj
3 evőkanál tej
13-15 szem áfonya
z áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikrosütő legmagasabb fokozatán sütjük 2 percig. Villával ellenőrizzük, hogy átsült. Más bogyós gyümölcsökkel is elkészíthetjük,csak figyeljünk az arányokra.
A hozzávalókat összegyúrjuk, vizet csak annyit adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható, puha, de nem lágy tésztát kapjunk, majd kb 20 percet pihentetjük. Ez után kb 3 mm vastagságúra n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTortaformában piskótalapot sütünk két-három tojásból, a piskóta a tortaformában marad, ráöntjük a joghurtkrémet és fagyasztóba rakjuk fél órára, amíg a hab meg nem dermed annyira,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összedolgozzuk. (Aki rum helyett rumaromát használ, a folyadék mennyiségét egészítse ki 3 dl-re, mert különben nem áll össze.) A tésztát kókuszreszeléken vagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű