Hozzávalók:
25 dkg főtt cékla pürésítve
10 dkg étcsoki (legalább 70 %, tej-, cukor- és tejmentes )
12 dkg kókuszolaj olvasztva
1 rúd vanília magjai
4 tojás szétválasztva
12 dkg erythritol
10 dkg őrölt mák
2 ek. kakaópor
A habhoz:
1,5 dl kókuszkrém
1 tk. citromlé
2-3 ek. erythritol
2-3 ek. céklalé
A csokit vízgőz felett olvaszd fel, keverd hozzá a kókuszolajat. A céklát hámozd meg, vágd apróra és főzd puhára. A cékla levéből tegyél félre 2-3 evőkanálnyit a díszítéshez. Még melegen pürésítsd az olvasztott csokival együtt, botmixerrel a legegyszerűbb. A tojássárgákat keverd habosra az édesítővel és a vanília magjaival 3-4 percig, a kihűlt olvasztott csokis céklapürét keverd hozzá a felvert tojássárgához. A mákot vegyítsd el a kakaóporral, keverd bele ezt is. A tojásfehérjéket verd fel kemény habbá, majd óvatosan forgsd bele a masszába. Most egy pici kapcsos szívformát használtam, magasabb lett a torta, így 180 fokon 45 percig sült. De egy 23 cm-es formában kb 35-40 perc alatt készen van. A torta közepe még picit sületlennek látszik, de ilyennek kell lennie, hűlés közben még szilárdul, de megmarad a krémes állaga. A kókuszkrémet keverd el az édesítővel, citromlével és a céklalével, verd fel, töltsd habzsákba és ezzel díszítsd a tortát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy 12-es muffinformát béleljünk ki kis papírformákkal! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót! Elektromos habverővel ve...
Elkészítési idő:A tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: 30 percA lisztet keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a darált mákot, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, az olvasztott vajat, és las...
Elkészítési idő: