Hozzávalók kb 8 darabhoz:
1 csésze édesburgonya püré
2 csésze liszt (nálam tönköly fehér)
1 tk só
1 tk sütőpor
3 evőkanál olívaolaj
A püréhez: kockázz fel egy közepes méretű édesburit, és enyhén sós vízben főzd puhára, kb 10 perc alatt. Szedd át a turmixgépbe, és öntsd fel kb 1 csésze (250ml) főzővízzel. Turmixold le.
Egy laza pürét kell, hogy kapj, kb, mint egy spenótfőzelék. Ha nagyon sűrű, a főzővízzel lazíts rajta. Tedd félre, amíg teljesen ki nem hűl. Ha nagyon meleg, nagyon sok lisztet fog felvenni. Ha már hideg, keverd hozzá a többi hozzávalót, és gyúrd össze. Ha nagyon ragad, tegyél még hozzá lisztet. Vágd 8 egyforma részre, és lisztezett deszkán nyújtsd kb 2 mm vékony lapokra.
Egy ecsettel söpörd le róla a lisztet, és száraz serpenyőbe, közepes lángon süsd meg (néhány másodperc alatt, a lényeg, hogy ne szárítsd ki) mindkét oldalát. Tedd egy összehajtott konyharuha közé, (akár még egy zacskóval is letakarhatod) hogy a gőztől még jobban megpuhuljon.
Az összevalókat összegyúrni, kicsit pihentetni, kinyújtani, kiszaggatni, a tetejét tojással megkenni és megtsütni
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, majd a vajjal elmorzsoljuk. A joghurtot is ráöntjük és meggyúrjuk a tésztát. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A lisztet, a felkockázott szoba hőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval gyors, könnyed mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem kell túldolgozni, ne olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sóval és 4 dkg margarinnal összedagasztjuk. 2. Ezután meleg helyen hagyjuk megkelni. 3. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz