(3-4 kis üveg lekvárhoz)
2 kg eper, kicsumázva
édesítő (Lovely Sweet) ízlés szerint
4-5 evőkanál chia mag
Így készítsd:
1. A megmosott és lecsumázott, esetleg félbevágott eperszemeket tedd fel egy lábosban főni. Semmilyen plusz folyadék nem szükséges hozzá, ereszt magának elég levet.
2. Ha felforrt, vedd takaréklángra. Többször keverd át, hogy egyenletesen átforrósodjon minden eperdarab.
3. Pár perc forrás után krumplinyomóval törd át az egészet, majd tedd a híg eperraguhoz a chia magokat.
4. Újabb pár perc alatt besűrűsödik a lekvár. Húzd le a főzőedényt a tűzről és előre sterilizált üvegekbe máris porciózhatod az isteni és főleg egészséges (!) chia magos eperlekvárodat. Ebben a formában hűtőben két hétig áll el. Ha télen is majszolnál belőle, dunsztold ki!
A vaníliasodóhoz keverd ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, vagy kapard ki a vanília belsejét. Ha a cukor már elkeveredett, és kicsit habos, akkor adj hozzá kevés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A paradicsomok tetejét keresztalakban bevágom, majd pár pillanat forró lobogó vízbe merítés után, könnyedén leszedem a héját. A száránál lévő zöld részt kivágom és felkockázva e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű