(3-4 kis üveg lekvárhoz)
2 kg eper, kicsumázva
édesítő (Lovely Sweet) ízlés szerint
4-5 evőkanál chia mag
Így készítsd:
1. A megmosott és lecsumázott, esetleg félbevágott eperszemeket tedd fel egy lábosban főni. Semmilyen plusz folyadék nem szükséges hozzá, ereszt magának elég levet.
2. Ha felforrt, vedd takaréklángra. Többször keverd át, hogy egyenletesen átforrósodjon minden eperdarab.
3. Pár perc forrás után krumplinyomóval törd át az egészet, majd tedd a híg eperraguhoz a chia magokat.
4. Újabb pár perc alatt besűrűsödik a lekvár. Húzd le a főzőedényt a tűzről és előre sterilizált üvegekbe máris porciózhatod az isteni és főleg egészséges (!) chia magos eperlekvárodat. Ebben a formában hűtőben két hétig áll el. Ha télen is majszolnál belőle, dunsztold ki!
A kaprot apróra vagdossuk. Zsiradékon megpároljuk a kaprot, felöntjük vízzel, sózzuk, kevés ideig főzzük. A tejfölből, lisztből víz hozzáadásával habarást készítü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgáról eltávolítjuk a fás részt úgy, hogy az alsó részét meghajlítjuk, ahol eltörik az a fás része. A spárgát 1 cm-es darabokra vágjuk, a felolvasztott vajon átforgatjuk, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKockára vágom a paradicsomot, felszeletelem a paprikát, felaprítom a hagymát, fokhagymát és beleteszek mindent egy lábasba, a sóval, borssal, szegfűszeggel, babérlevéllel, cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű