Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Eper lekvár chia maggal


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


(3-4 kis üveg lekvárhoz)

2 kg eper, kicsumázva
édesítő (Lovely Sweet) ízlés szerint
4-5 evőkanál chia mag

Elkészítés:


Így készítsd:

1. A megmosott és lecsumázott, esetleg félbevágott eperszemeket tedd fel egy lábosban főni. Semmilyen plusz folyadék nem szükséges hozzá, ereszt magának elég levet.
2. Ha felforrt, vedd takaréklángra. Többször keverd át, hogy egyenletesen átforrósodjon minden eperdarab.
3. Pár perc forrás után krumplinyomóval törd át az egészet, majd tedd a híg eperraguhoz a chia magokat.
4. Újabb pár perc alatt besűrűsödik a lekvár. Húzd le a főzőedényt a tűzről és előre sterilizált üvegekbe máris porciózhatod az isteni és főleg egészséges (!) chia magos eperlekvárodat. Ebben a formában hűtőben két hétig áll el. Ha télen is majszolnál belőle, dunsztold ki!

Eper lekvár chia maggal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar VANILIA SODÓ
VANILIA SODÓ

A vaníliasodóhoz keverd ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, vagy kapard ki a vanília belsejét. Ha a cukor már elkeveredett, és kicsit habos, akkor adj hozzá kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Paradicsomszósz
Paradicsomszósz

1. A paradicsomok tetejét keresztalakban bevágom, majd pár pillanat forró lobogó vízbe merítés után, könnyedén leszedem a héját. A száránál lévő zöld részt kivágom és felkockázva e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonéz
Majonéz

Kezd el a tojások sárgáját keverni a mustárral – a legjobb gépi habverővel; Lényeges, hogy az olajat cseppenként öntsd a sárgájához, és csak utólag fűszerezd, mert csak így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Vadasmártás
Vadasmártás

A sárgarépát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. A zellergumót meghámozzuk, és feldaraboljuk. A petrezselyemgyökeret is meghámozzuk, és szintén felkarikázzuk. A vöröshag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk