A morzsához:
1/2 csésze zabpehely
1/2 csésze kókuszreszelék
3/4 csésze liszt
2 ek barnacukor
5 dkg vaj
1 csipet só
A krémhez:
25 dkg mascarpone
50 dkg görög joghurt
1 vaníliarúd kikapart magja
2 ek méz
50 dkg fagyasztott málna
A morzsa hozzávalóit késes robotgépben összedolgozzuk, majd sütőlapra szórjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer átforgatjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit egy tálban habverővel simára keverjük. A fagyasztott málnát villával összenyomkodjuk. 4 pohárban lerétegezzük a morzsát, a joghurtkrémet és a gyümölcsöt.
A tejet langyosítsuk meg és keverjük össze egy kevés cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. A lisztet a margarinnal morzsoljuk össz...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt. A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és készre sütjük ( tűpróbát végzünk). Tálalás előtt meghintjük porcukorral. Sütési hőfok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet a porcukorral, a margarinnal és a tejjel összedolgozzuk. 2. A masszát kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű