Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kókuszos darás szelet sütés nélkül - vegán, paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
0,5 l kókusztej
10 dkg erythritol
5 dkg gari (cassava dara, nem azonos a tápióka gyönggyel!!)
10 dkg kókusz reszelék darálva
1 vaníliarúd magjai
2-3 ek. citromlé
1 bio citrom reszelt héja (opcionáis)
8 dkg kókuszolaj

A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-cukor- és szójamentes)
1 dl mandulatejszín (más paleo tejszín vagy tej is jó)

Elkészítés:


A kókuszolaj kivételével mindent tegyél egy kisebb fazékba, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Add hozzá a kókuszolajat is, kóstold meg, tehtesz bele még édesítőt vagy citromlevet ízlés szerint. Akár aszalt gyümölcsökkel is megbolondíthatod az egészet. Egy kicsi formába (kb 16 cm átmérőjű) öntsd bele a masszát, hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, míg teljesen megdermed. Én egy régi fagyitorta dobozt használtam, de lehet ez szögletes vagy kerek torta forma is. A csokit és a mandulatejszínt olvaszd össze egy kis fazékban, amikor már langyosra hűlt, vond be vele a süti tetejét. Sokáig eltartható hűtőben, ha maradna belőle.

Kókuszos darás szelet sütés nélkül - vegán, paleo

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Diós - Londoni szelet - OK
Diós - Londoni szelet - OK

1. A tésztához összekeverjük a liszttel a sütőport, sót, cukrot, citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy vajat), hozzáadjuk a tojássárgájákat és végül annyi tejfölt, hogy egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Csíkos süti
Csíkos süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk/ Rózsafánk
Csörögefánk/ Rózsafánk

Egy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

Elkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk