Hozzávalók:
0,5 l kókusztej
10 dkg erythritol
5 dkg gari (cassava dara, nem azonos a tápióka gyönggyel!!)
10 dkg kókusz reszelék darálva
1 vaníliarúd magjai
2-3 ek. citromlé
1 bio citrom reszelt héja (opcionáis)
8 dkg kókuszolaj
A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-cukor- és szójamentes)
1 dl mandulatejszín (más paleo tejszín vagy tej is jó)
A kókuszolaj kivételével mindent tegyél egy kisebb fazékba, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Add hozzá a kókuszolajat is, kóstold meg, tehtesz bele még édesítőt vagy citromlevet ízlés szerint. Akár aszalt gyümölcsökkel is megbolondíthatod az egészet. Egy kicsi formába (kb 16 cm átmérőjű) öntsd bele a masszát, hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, míg teljesen megdermed. Én egy régi fagyitorta dobozt használtam, de lehet ez szögletes vagy kerek torta forma is. A csokit és a mandulatejszínt olvaszd össze egy kis fazékban, amikor már langyosra hűlt, vond be vele a süti tetejét. Sokáig eltartható hűtőben, ha maradna belőle.
A lisztből a nargarinnal, cukorral, citromlével, tojássárgával tésztát gyúrunk, kis tepsibe tesszük, és félig megsütjük. Közben a tojáshabot a cukorral fényes- keményre verjük, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrtam, folpackba csomagolva fél óráig a hűtőben pihent. A piteformát alaposan kikentem vajjal, a sütőt előmelegítettem 200 fokra....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelék előkészítése: Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a van...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez felforraljuk a tejet a citrom héjával. A tojásárgákat habosra keverjük a cukorral, majd csomómentesen hozzáadom a lisztet. A tej alatt lejjebb vesszük a lángot, és óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes