Hozzávalók:
0,5 l kókusztej
10 dkg erythritol
5 dkg gari (cassava dara, nem azonos a tápióka gyönggyel!!)
10 dkg kókusz reszelék darálva
1 vaníliarúd magjai
2-3 ek. citromlé
1 bio citrom reszelt héja (opcionáis)
8 dkg kókuszolaj
A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-cukor- és szójamentes)
1 dl mandulatejszín (más paleo tejszín vagy tej is jó)
A kókuszolaj kivételével mindent tegyél egy kisebb fazékba, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Add hozzá a kókuszolajat is, kóstold meg, tehtesz bele még édesítőt vagy citromlevet ízlés szerint. Akár aszalt gyümölcsökkel is megbolondíthatod az egészet. Egy kicsi formába (kb 16 cm átmérőjű) öntsd bele a masszát, hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, míg teljesen megdermed. Én egy régi fagyitorta dobozt használtam, de lehet ez szögletes vagy kerek torta forma is. A csokit és a mandulatejszínt olvaszd össze egy kis fazékban, amikor már langyosra hűlt, vond be vele a süti tetejét. Sokáig eltartható hűtőben, ha maradna belőle.
A tojásfehérjét egy tálban összekeverjük a porcukorral és vízgőz fölé tesszük (A). Hozzáadjuk a citromlevet (B), majd a cukros fehérjét folyamatosan kevergetve csípősre főzzük, vag...
Elkészítési idő:A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáöntjük a kávét, a likőrt. Ezután vízgőz felett továbbhabosítjuk, amíg a hab elég sűrű nem lesz. Egy tálban óvatosan összekeverjük...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz J) Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétf...
Elkészítési idő: