Hozzávalók:
0,5 l kókusztej
10 dkg erythritol
5 dkg gari (cassava dara, nem azonos a tápióka gyönggyel!!)
10 dkg kókusz reszelék darálva
1 vaníliarúd magjai
2-3 ek. citromlé
1 bio citrom reszelt héja (opcionáis)
8 dkg kókuszolaj
A tetejére:
10 dkg étcsoki (tej-cukor- és szójamentes)
1 dl mandulatejszín (más paleo tejszín vagy tej is jó)
A kókuszolaj kivételével mindent tegyél egy kisebb fazékba, alacsony lángon kevergetve sűrítsd be. Add hozzá a kókuszolajat is, kóstold meg, tehtesz bele még édesítőt vagy citromlevet ízlés szerint. Akár aszalt gyümölcsökkel is megbolondíthatod az egészet. Egy kicsi formába (kb 16 cm átmérőjű) öntsd bele a masszát, hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, míg teljesen megdermed. Én egy régi fagyitorta dobozt használtam, de lehet ez szögletes vagy kerek torta forma is. A csokit és a mandulatejszínt olvaszd össze egy kis fazékban, amikor már langyosra hűlt, vond be vele a süti tetejét. Sokáig eltartható hűtőben, ha maradna belőle.
1. A tésztához összekeverjük a liszttel a sütőport, sót, cukrot, citromhéjat, elmorzsoljuk benne a zsírt (vagy vajat), hozzáadjuk a tojássárgájákat és végül annyi tejfölt, hogy egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba szitálom a lisztet, közepébe mélyedést készítek. Ide teszem a sót, a cukrot, rumot, tojások sárgáját, a lehűtött olvasztott vajat és annyi tejfölt, amennyivel köz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesElkészítés: Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, összegyúrjuk a vajjal, 1 tojássárgájával, az élesztős folyadékkal, kevés sóval és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű