Hozzávalók:
30 dkg Hadarik Rita mézes keksz lisztkeverék
7 dkg margarin
12 dkg mézpótló
2 ek édesítő (1:4)
1 db tojás
+ vanília puding
Elkészítés:
Az alapanyagokat alaposan kidolgozzuk, majd pihentetjük 40 percet.
Majd 4 egyenlő részre osztjuk, és egy tepsi segítségével "méretre" nyújtjuk.
Mindegyik lapot kb 10-15 perc alatt megsütjük (itt az a lényeg, hogy egy kicsit keményebbre süssük, mert a puding fogja megpuhítani, nagyon finom lágy lesz az egész).
Majd ha megsültek, meghűltek a lapok, akkor megtöltjük a kész vanília pudinggal.
Alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 5-6 órán át így, de lehet egy egész éjjel.
Nagyon finom, omlós süteményt kapunk.
És ha még turbózni szeretnénk, akkor jöhet egy kis házi csoki a tetejére, és tejfogyasztóknak tejszínhab!! (én régen avval ettem :D )
A tejet, a garit és a xilitet tegyük egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzzük jó sűrűre, amikor már alig tudjuk kevergetni, akkor jó. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Cukros tejben felfuttatom az élesztőt, és a többi hozzávalóval összegyúrom.Közepesen lágy tésztát kapunk.Kelesztjük 40 percig,majd átgyúrjuk és újra kelesztjük kb 30 pe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesPiskóta: A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt teps...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű