Családireceptkönyv.hu

Paleo gyümölcstorta kókusztejszínes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


észta:
- 4 tojás
- csipetnyi só
- 80 g darált dióféle (lehet vegyesen is)
- édesítő (nekem 2 ek. Dia Welness négyszeres erősségű édesítő)

Krém:
- 250 g erdei gyümölcs
- 1 dl víz
- 4 dl Cocomas kókusztejszín
- édesítő (nekem 2 ek. Dia Welness négyszeres erősségű édesítő)
- citromlé ízlés szerint
- egy zacskó zselatin (én itt, Szlovákiában csakis ezt használom)

Elkészítés:


Szétválasztottam a tojásokat. A fehérjét egy csipetnyi sóval keményre vertem, a sárgáját pedig az édesítővel és egy kis tojásfehérjehabbal ugyancsak jó alaposan összemixereltem, majd belekevertem a darált magot, végül óvatosan beleforgattam a kemény tojásfehérjét is. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt tettem, kikentem kókuszolajjal, beleöntöttem a tésztát, majd 160 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
A krémhez összeturmixoltam a gyümölcsöt, a vizet (ha használok), az édesítőt, a citromlevet és a zselatint, majd a sima masszát kis edényben felmelegítettem (ne forrjon!). Megvártam, míg kihűlik, de még folyós, majd óvatosan belekevertem a keményre vert kókusztejszínhabba (legyen nagyon hideg, hogy fel tudjuk verni! És készüljünk fel rá, hogy mindenhova spriccel...). A kapcsos forma peremét is kibéleltem papírral (ennél a tortánál még nem, de rájöttem, hogy a gyümölcs a tortaformához érve oxidálódik/elszíneződik, ezt elkerülendő azóta inkább kibélelem a tortaforma oldalát is, majd kis darab átlátszó ragasztóval rögzítem). A krém felét a tésztára öntöttem, megszórtam gyümölccsel, majd ráöntöttem a többi krémet is, a tetejét elsimítottam. Hagytam, hogy a hűtőben megdermedjen, majd összeolvasztottam 3 kocka étcsokit fél evőkanál kókuszolajjal, ezt a tetejére csorgattam, végül mentalevéllel és erdei gyümölccsel díszítettem. :) Könnyű, nyárias, hűsítő...

Trükkök, tippek, praktikák:


(A gyümölcsök, a víz és a kókusztejszín arányával bátran lehet játszadozni, a lényeg, hogy a 3 hozzávaló együttes súlya 750 gramm legyen. A napokban sárgabarackkal és eperrel is elkészítettem, azok kevésbé intenzív ízűek és színűek, mint az erdei gyümölcs, úgyhogy azokba a tortákba nem tettem vizet, 350 grammnyi tiszta gyümölcsöt használtam, ehhez 400 g kókusztejszínt.)

+ a krémbe ízlés szerint gyümölcs, én 100 g erdei gyümölcsöt szórtam bele
+ a tetejére min. 72%-os étcsoki és kókuszolaj összeolvasztva (opcionális)

Paleo gyümölcstorta kókusztejszínes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokikrémmel töltött linzerkarika
Csokikrémmel töltött linzerkarika

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, 3 mm vastagra nyújtjuk ki. Pogácsa-, vagy linzerszaggatóval, kis korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben, 200 fokon, sütőpapírral bél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: lilia113
Bögrés francia palacsinta
Bögrés francia palacsinta

Elkészítés A vajat langyosra olvasztjuk. A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk, végül utolsóként hozzáadjuk a vajat is. A hagyományos palacsintához hasonló...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Orsi
Paleo tejbegríz
Paleo tejbegríz

Fél liter kókusztejet felforralunk leheletnyi sóval, közben egy tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: Egyenletesen beleszórjuk a felforrt tejbe, és lassú tűzön, folyamatos...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pudingos mézes krémes
Pudingos mézes krémes

A lisztet keverjük össze a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, csináljunk a közepébe egy mélyedést, majd kanalazzuk bel...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk