Hozzávalók:
150 g hajdinapehely
50 g amaránt pehely
160 g kókuszreszelék
150 g mandulaliszt
90 g kókuszliszt
200 g olvasztott kókuszvaj
80 g nyírfacukor
3 evőkanál meleg víz
mandula pehely díszítésnek
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és kicsit lelapítjuk.
3. Díszítsük a mandulapehellyel, esetleg dióval, de önmagában is nagyon finom. 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre.
Tipp: Díszítheted aszalt gyümölccsel is, de bele is gyúrhatod, például egy kis mazsola vagy aszalt meggy nagyon feldobja az ízét és változatosabb lesz a végeredmény.
A piskótához 1.A tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgáját és a cukrot habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a vizet, és fehéredésig, 10-15...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Amikor összeállt, két egyenlő részre osztjuk. - Egy tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen nyújtjuk a tésztát és 180 fokos...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA tojást a cukorral és a tejjel simára keverjük majd fokozatosan hozzáadagoljuk a liszttel elkevert sütőport. Pici olajat teszünk a serpenyőbe. Amint felforrósodott kis halmokat te...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A szárazanyagokat, a lisztet, a sütőport, a őrölt gyömbért összekeverjük. Egy másik tálban a barna cukrot, a puha vajat, a két tojást és a villával szétnyomkodott ban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű