Hozzávalók:
150 g hajdinapehely
50 g amaránt pehely
160 g kókuszreszelék
150 g mandulaliszt
90 g kókuszliszt
200 g olvasztott kókuszvaj
80 g nyírfacukor
3 evőkanál meleg víz
mandula pehely díszítésnek
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
2. Az olvasztott kókuszvajba belekeverünk minden hozzávalót és összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a tésztából, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és kicsit lelapítjuk.
3. Díszítsük a mandulapehellyel, esetleg dióval, de önmagában is nagyon finom. 12-15 perc alatt süssük aranyszínűre.
Tipp: Díszítheted aszalt gyümölccsel is, de bele is gyúrhatod, például egy kis mazsola vagy aszalt meggy nagyon feldobja az ízét és változatosabb lesz a végeredmény.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (I...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet a vajjal felmelegítjük, majd hozzáöntjük a grízt és 1 percig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Levesszük a tűzről és félretesszük hűlni. A tojások sárgáját a cukorral ha...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Elektromos habverővel a fehérjét habbá verjük, amikor már kezd szépen felverődni, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás c...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tésztát összeállítjuk,egy éjszakára hűtőbe tesszük, folpackal letakarjuk. Hűtőből kivéve kissé átgyúrjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk /kb 3-5 mm-vastagságúra/. A hosszabbik olda...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű