-
Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal!
Dupla adagot készítettem, mivel 4 nagyobb zsemlét szerettem volna kapni.
4 db tojás
6 evőkanál bármilyen magliszt, nálam: mandula, kókusz és szezám
2 evőkanál tápióka keményítő
2 evőkanál útifűmag liszt
2 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál szódabikarbóna + almaecet
1 1/2 teáskanál só
fűszerek
A készítésnél pont úgy jártam el, mint az előző zsemlénél.
Arra a következtetésre jutottam, hogy az útifűmag liszttel, sokkal szebb és hamarabb formázható lett a zsemle.
Kimérem a tészta hozzávalóit. Egy igen egyszerű kelttésztát dagasztottam. A zsiradékot szándékosan hagytam ki, a töltelékből elég kerül majd a tésztába. A bedagasztott tésztát harm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesösszedagasztani én géppel de lehet kézzel… akkor jó ha elválik a dagasztó falától és egy gomboccá válik, ha szükséges lehet vizet adni hozzá, ez mindig liszt függő kétszer 40 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleöntjük a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntünk a 0,5 dl langyos tejet, a tejbe egy csipet cukrot szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán keresztü...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes