-
Az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal!
Dupla adagot készítettem, mivel 4 nagyobb zsemlét szerettem volna kapni.
4 db tojás
6 evőkanál bármilyen magliszt, nálam: mandula, kókusz és szezám
2 evőkanál tápióka keményítő
2 evőkanál útifűmag liszt
2 evőkanál kókuszzsír
1 teáskanál szódabikarbóna + almaecet
1 1/2 teáskanál só
fűszerek
A készítésnél pont úgy jártam el, mint az előző zsemlénél.
Arra a következtetésre jutottam, hogy az útifűmag liszttel, sokkal szebb és hamarabb formázható lett a zsemle.
A felolvasztott zsiradékot összeturmixoljuk a cottage cheese-zel és a tojásokkal, majd a vízzel. Hozzáadjuk a száraz alapanyagokat és jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához: 60 dkg liszt 3 dkg élesztő 2 tojás sárgája 2 evőkanál olaj 1 evőkanál cukor kb. 4 dl tej csipetnyi só A töltelékhez: 5 dkg vaj, 5 dkg margarin, 3 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem. Ezután hozzáadtam a vizet és az olajat, összedolgoztam. Olajos kézzel kisebb gombócokat formáztam a tésztából és egy sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekevrjük, és előmelegített sütőben, papírral kibélelt muffinformákban 180 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Lehet bele tenni kakaóport is, darabokra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű