Családireceptkönyv.hu

Rebarbarás morzsasüti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 levélnyél rebarbara

1 csésze magozott cseresznye

1 csésze cseresznyelekvár

kevés cukor

A morzsához:

1 csésze roszliszt

fél csésze vaj

csipetnyi vanília

1 szál levendula

1 csésze mandula apróra vágva

kevés cukor

csipetnyi só

Elkészítés:


Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.

Rebarbarás morzsasüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Liszt nélküli diótorta
Liszt nélküli diótorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
tökéletes bejgli!
tökéletes bejgli!

A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gyors Fánk
Gyors Fánk

egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk