Hozzávalók:
2 levélnyél rebarbara
1 csésze magozott cseresznye
1 csésze cseresznyelekvár
kevés cukor
A morzsához:
1 csésze roszliszt
fél csésze vaj
csipetnyi vanília
1 szál levendula
1 csésze mandula apróra vágva
kevés cukor
csipetnyi só
Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.
A kiengedett tésztát lisztezett deszkán ketté osztjuk, és vékonyra kinyújtjuk. Gáztepsibe helyezzük, villával kissé megszurkáljuk, majd 210 fokos, előmelegített sütőben megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverjük a lágy vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, azután simára kavarjuk 1 tojással és 3 tojás sárgájával. Összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, és a tojásos vajhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFahéjas vízben főzzük meg a quinoat, fedő nélkül 15 perc alatt. Egy pici főzővíz maradjon rajta, ebbe keverjük a süteménylisztet és a citromlevet, majd fedjük le, és pihentessük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű