Hozzávalók:
2 levélnyél rebarbara
1 csésze magozott cseresznye
1 csésze cseresznyelekvár
kevés cukor
A morzsához:
1 csésze roszliszt
fél csésze vaj
csipetnyi vanília
1 szál levendula
1 csésze mandula apróra vágva
kevés cukor
csipetnyi só
Egy tűzálló edény aljába tesszük a felaprított rebarbarát, a cseresznyét és a lekvárt. Ízlés szerint megszórjuk cukorral. A rozslisztet és a mandulát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ízesítjük vaníliával és levendulával. Nem kell összegyúrni a hozzávalókat, csupán összedörzsölni, hogy morzsalékos állagú legyen. Ezt a morzsát rászórjuk a gyümölcsökre, majd 180 fokon 30 perc alatt pirosra sütjük. Melegen tálaljuk, vanília fagylalttal nagyon finom.
A vajat a liszttel, cukorral, élesztővel szétmorzsoljuk, majd a 2 dl tejjel összegyúrjuk. Négy részre osztjuk majd letakarva 1/2 órát hűvös helyen pihentetjük. Közben elkészítjük...
Elkészítési idő:egy tálban először keverjük el a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a tojást, a joghurthoz, a vanília kivonatot és öntsük bele a lisztes keverékbe. Dolgozzuk jól el, és keverjük...
Elkészítési idő: 1 óra