Családireceptkönyv.hu

Victoria sponge cake


Írta:

Adag: 8-10
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


220g salted butter, softened, plus extra for greasing
220g caster sugar
6 medium eggs, beaten
220g self-raising flour, sifted
150ml double cream, softly whipped
100–150g strawberry or raspberry jam
Icing sugar, for dusting

Elkészítés:


1. Preheat the oven to gas mark 3/170°C/fan oven 150°C. Butter two x 18cm round sandwich cake tins and line the bases with baking parchment. Set aside.

2. Beat the butter until soft and creamy, then beat in the sugar until pale and fluffy. Beat in the egg, a little at a time, until combined. Sift in the flour and fold in to make a thick cake batter.

3. Divide the cake mixture between the 2 cake tins and level the surfaces. Bake for 20-25 minutes or until the cakes are risen, golden and springy to the touch. A skewer inserted in the middle should come out clean.

4. Leave the cakes in the tins for a couple of minutes, then turn out onto a wire rack to cool completely cool one cake risen-side-down and one cake flat-side down. Once cold, peel off the baking parchment.

5. Place the cake that cooled risen-side-down on a serving plate with the risen side down (it will have marks from the wire rack on it that you want to hide from view). Spread the cream over the cake, then spoon over the jam. Place the other cake flat-side-down on top and dust with icing sugar to serve.

Victoria sponge cake

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bögreméretes
Bögreméretes

A hozzávalókat keverőtálban összekeverjük . Kikent tepsiben sütjük ,ha kisült hűtjük ,majd a tepsi hosszában kétfelé vágjuk. Megtöltjük lekvárral . Ujjnyi széles szeletekre vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes - Verdens beste
Krémes - Verdens beste

1. A margarint habosra keverünk 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojássárgájával. 2. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. 3. A tojások fehérjét keményre verjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Citrusos-meggyes panna cotta
Citrusos-meggyes panna cotta

Tejszínt összekeverjük a reszelt héjakkal és a cukorral. Felfőzzük. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, majd felmelegítjük. Összekeverjük a tejszínes keverékünkkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Olasz citrus torta
Olasz citrus torta

Tojásokat a xilitollal verd habosra habverővel, majd add hozzá az oliva olajat, narancslé felét és mandula aromát. Aztán lassan adagold bele a lisztet és sütőport, hogy ne legye...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk