30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
kb fél dl tej
fél csg sütőpor
1 bio citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói:
1 dl tej
10 dkg cukor
40 deka darált dió
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint rum
A tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
fél dl olaj
darált dió
A tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket
A tejet a cukorral felforralom ,majd hozzá adom a darált citromos rumos diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, kihűtöm és hozzáadom a 2 tojás felvert habját ,amit 2 kanál cukorral keményre vertem és bele keverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom ,hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt ,a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom
A tepsi mérete :24 x-22 cm.
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzöm a tejben, a cukorral úgy, hogy a kávét is belefőzöm, majd még langyosan kikeverem a mascarpone krémmel. A tejszínt felverem, és a káv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 170 C fokra. Egy tálba öntsük bele a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat utána jól keverjük össze. A lisztet tegyük egy másik tálba és adj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA 8 db tojássárgát habosra keverem a porcukorral. A fehérjét kemény habbá verem. A lisztbe belekeverem a sütőport és a kakaóport. A kikevert tojás sárgához adom óvatosan, hogy a h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és lazán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű