30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tojás sárgája
kb fél dl tej
fél csg sütőpor
1 bio citrom reszelt héja
A töltelék hozzávalói:
1 dl tej
10 dkg cukor
40 deka darált dió
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint rum
A tetejére:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
fél dl olaj
darált dió
A tészta hozzávalóit összedolgozom és ketté veszem, két lapot nyújtok belőle,a tésztát kb 1 óra hosszat hideg helyre teszem. Addig elkészítem a tölteléket
A tejet a cukorral felforralom ,majd hozzá adom a darált citromos rumos diót, majd leveszem a tűzről és jól összedolgozom, kihűtöm és hozzáadom a 2 tojás felvert habját ,amit 2 kanál cukorral keményre vertem és bele keverem a kihűlt diós krémbe. Az egyik tésztalapot kinyújtom és sütőpapiros tepsibe teszem erre jön a kihűlt diós massza.
A másik tésztát is kinyújtom és a diós krémre teszem.
Kicsit megszurkálom ,hogy ne púposodjon fel.
180 fokon megsütöm.
Amikor kihűlt ,a felolvasztott csokoládéval leöntöm és darált dióval megszórom
A tepsi mérete :24 x-22 cm.
1. A kéz meleg tejben vagy tejszínben feloldok egy kiskanálnyi cukrot, majd elkeverem benne a friss, elmorzsolt élesztőt. Kevergetem, egészen addig, míg láthatóan el nem kezd felol...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Közepes1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat alaposan kikenjük vajjal, vagy kibéleljük sütőpapírral. 2. Egy kisebb tálban a 12 dkg vajat kikeverjük a cukorral és 10 dkg dióva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gesztenyemasszát átnyomjuk a krumplinyomón, vagy villával alaposan összetörjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, és robotgéppel simára keverjük. A csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes