50 dkg liszt
1 tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
1 kocka élesztő
2-2,5 dl langyos tej
2 ek cukor
csipet só
A legelső lépés, ami már tartalmazza is a legelső trükköt az az, hogy kimérjük a lisztet és szitáljuk át! Langyosítsuk fel a tejet és hagyjuk felfutni a szétmorzsolt élesztőt benne. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük. A megkelt tésztát tegyük egy lisztezett deszkára és nyújtsuk 1 cm vékonyra. Most következik a szalagos fánk igazi trükkje, vagyis az, hogy a kinyújtott tésztát hajtsuk félbe és nyújtsuk ki ismét. Ezt ismételjük meg 2-3 alkalommal. Szaggassuk ki a fánkokat és hagyjuk még további fél órán át letakarva, meleg konyhában pihenni a fánkokat. Így a fánkok másfélszeresre nőnek. Végül forró olajban süssük ki őket.
A puha vajat, a cukrot a tojást, és a lereszelt gyömbért egy tálba tesszük, és kézi mixerrel puhára, habosra dolgozzuk. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és kézzel ö...
Elkészítési idő: 27 perc Nehézség: Könnyű1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd az összes többi hozzávalóval elkeverjük. 2. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, majd 180 fokon alul-felül...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt előmelegítjük 180 fokra Egy közepes tepsit (kb. 20×30 cm) kibélelünk sütőpapírral. A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összekeverjük. Beleöntjük a kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a szódabikarbónával és a szalalkálival kétszer átszitáljuk és a tészta hozzávalóival összegyúrjuk. Négyfelé osztjuk, lisztezett deszkán egyenként vékonyra nyújtjuk. A...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű