3 tojás
annyi gríz, hogy ne legyen sűrű de híg se legyen
tehettünk bele petrezselymet.
A tojásokat felverjük és bele tesszük a grízt, jól elkeverjük, hűtőbe tesszük 20 percre. egy lábasba vizet melegítünk, jól megsózzuk.
Ne rotyogjon a víz csak melegedjen, bele kanalazzuk a galuskát, elzárjuk a tűzet alatta, letakarjuk és hagyjuk, hogy a galuskák megdagadjanak.
Sajtot lereszelem, sózom, borsozom, hozzáadom a tojást és a lisztet is. Pici golyókat formázok belőle, majd külön fűszeres vízben, vagy közvetlenül a levesben megfőzöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét villával kemény habbá verem, majd belekeverem a sárgáját, hozzáadom az olajat, a búzadarát, a sütőport, a petrezselyemzöldet, a borsot, összeforgatom és félre tesze...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűSó nem kell a tésztába, az a főzővízbe megy, amibe nem kell olaj, csak só. Annyira kell sósnak lennie a víznek, mint a tengernek. Tehát ha négy főre készítünk házi tésztát, a fél...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű