3 tojás
annyi gríz, hogy ne legyen sűrű de híg se legyen
tehettünk bele petrezselymet.
A tojásokat felverjük és bele tesszük a grízt, jól elkeverjük, hűtőbe tesszük 20 percre. egy lábasba vizet melegítünk, jól megsózzuk.
Ne rotyogjon a víz csak melegedjen, bele kanalazzuk a galuskát, elzárjuk a tűzet alatta, letakarjuk és hagyjuk, hogy a galuskák megdagadjanak.
A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes1. 40 dkg pulykanyak húst ledarálni, és kissé túlfűszerezve ebből készülnek a gombócok.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval, zsiradékkal felverjük, adunk hozzá annyi grízt, hogy sűrű masszát kapjunk. 2. Állni hagyjuk egy keveset, majd vízbe mártott kiskanállal galuskákat szaggatu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.Közben a kenye...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: Könnyű