Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Grizgaluska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás
annyi gríz, hogy ne legyen sűrű de híg se legyen
tehettünk bele petrezselymet.

Elkészítés:


A tojásokat felverjük és bele tesszük a grízt, jól elkeverjük, hűtőbe tesszük 20 percre. egy lábasba vizet melegítünk, jól megsózzuk.
Ne rotyogjon a víz csak melegedjen, bele kanalazzuk a galuskát, elzárjuk a tűzet alatta, letakarjuk és hagyjuk, hogy a galuskák megdagadjanak.

Grizgaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Levesbetétek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Májgaluska
Májgaluska

A csirkemájat elkaparom vagy ledarálom. A hagymát, fokhagymát kevés zsiradékon megdinsztelem. A tojásfehérjét felverem habnak, ettől lesz könnyű a galuska. Összekeverem a májat,...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Húsgombóc - OK
Húsgombóc - OK

1. 40 dkg pulykanyak húst ledarálni, és kissé túlfűszerezve ebből készülnek a gombócok.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Grízgaluska 1 - OK
Grízgaluska 1 - OK

1. A tojást a sóval, zsiradékkal felverjük, adunk hozzá annyi grízt, hogy sűrű masszát kapjunk. 2. Állni hagyjuk egy keveset, majd vízbe mártott kiskanállal galuskákat szaggatu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Húslevesben főtt töltelék
Húslevesben főtt töltelék

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a májat és a gombát a petrezselyemmel. Ételézesítővel megszórva, gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.Közben a kenye...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk