SAJTOS-TEJSZÍNES HÚS
Hozzávalók
8-10 szelet sertés karaj
só
1 kk. ételízesítő
30 dkg reszelt trapista sajt
10 dkg liszt
3 tojás
5 dl főzőtejszín
alufólia
kevés vaj vagy ráma a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A sertéshús szeleteket kicsit klopfoljuk ki, de ne legyen nagyon vékony.
Azután sózzuk meg mindkét oldalát és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt egy gáztepsit kenjünk ki rámával vagy vajjal és 5 dkg reszelt sajtot szórjunk a tepsire, úgy, hogy mindenhol legyen belőle.
A besózott hússzeleteket panírozzuk be először lisztbe, aztán a villával felvert tojásba, majd a ( megmaradt 25 dkg ) reszelt sajtba. A bepanírozott husikat fektessük a sajttal megszórt tepsibe. A tetejüket hintsük meg ételízesítővel ( összesen 1 kk.-al használtam ) és öntsük rá a főzőtejszínt.
Alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben süssük 40-45 percig. A háromnegyed óra elteltével vegyük le az alufóliát és még kb. 20-30 percig süssük tovább, ezalatt kicsit rápirul a sajt.
A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. 2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk és felcsíkozzuk. 2. Ezután a felkockázott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd ebben megpirítjuk a hagymát. 3. Rászórjuk a pirospaprikát, majd belete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA friss fejeskáposztát uborkagyalun vékony csíkokra szelem, megöntözöm az olívaolajjal és a 2-3 dl salátalével, és rövid időre hűtőszekrénybe teszem. A krumplit meghámozom, vékony...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű