Családireceptkönyv.hu

Hamis-mákos bajadéra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg darált mák, vagy dió
15 dkg margarin
40 dkg háztartási keksz
20 dkg csoki
10 dkg margarin

Elkészítés:


A tejet a cukorral felforralni, hozzá adni a darált mákot ( diót) és 10 percig együtt főzni. Levesszük a tűzről és ebbe a forró masszába bele tesszük a margarint és keverjük amíg elolvad.
A háztartási kekszet gorombára össze tördeljük és erre ráöntjük a masszát, össze forgatjuk.
Egy magasabb falú tálcát, vagy tepsit vékonyan kiolajozunk (20x30) és bele öntjük a masszát, a tetejét elsímítjuk.
A csokit felolvasztjuk a margarinnal.
Ha kihűlt a masszánk, a csoki mázzal bevonjuk, dermedés után kockákra szeleteljük.

Hamis-mákos bajadéra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Linzer
Linzer

1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és citromhéjat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tojássárgáját. Fóliába tekerjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük. 2. A tés...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Vendégváró szelet
Vendégváró szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és a keményre vert tojás fehérjével óvatosan összekeverjük. Sütőpapíros teps...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kinder bueno
Kinder bueno

A 8 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és zsemlemorzsát. A tepsit zsírral vékonyan megkenjük rétesliszttel megszórjuk, ebbe tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk