6 tojásból kakaós piskótót sütn. Kb: 20x32 cm tepsibe
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek kakaó
1/2 sütőpor
1.Krém
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 citrom leve
2.Krém:
30 dkg háztartási ( édes) keksz apróra tördelve
2 dl erős feketekávé
2 ek rum
4-5 evőkanál barack lekvár ( ne legyen sűrű a lekvár )
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Szóráshoz
5 dkg kókusz reszelék
A tészta hozzá valóiból piskótát sütünk (20x32 cm)
Az egyes számú krémet jól kihabosítjuk és rákenjük a kihűlt piskótára.
A kettes számú krémhez a háztartási kekszet apróra tördeljük, leöntjük a feketekávé főzettel, ízesítjük a 2 ek rummal ( vagy néhány csepp rum aromával) és 4-5 ek baracklekvárt adunk hozzá, ami nem túl sűrű. Jól össze keverjük és az előző fehér krémre símitjuk.
A tetejére csokimázat öntünk, és amíg nincs teljesen megdermedve jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedés után szeleteljük.
A meggyet egy nagyobb lábasba rakom, beleteszem a vaníliát, és a cukrot, Lassú tűzön óvatosan kavargatom, hogy a meggy ne törjön össze, miután elolvadt a cukor,tovább főzőm még 40-...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt (kivéve a lekvárt és porcukrot) egy nagy keverőtálban jól összedolgozzuk. (Annyi tejfelt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA tésztához valókat összegyúrjuk és két cipóra osztjuk 2/3-1/3 arányban és hideg helyre tesszük. A mákot a cukrot egy pici vízzel sűrűre főzzük. Mikor már langyos, mehet hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habbá. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, beletesszük a fehérjét. Egy serpenyőben olajat hevítünk és kanállal belerakj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű