6 tojásból kakaós piskótót sütn. Kb: 20x32 cm tepsibe
6 tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek kakaó
1/2 sütőpor
1.Krém
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 citrom leve
2.Krém:
30 dkg háztartási ( édes) keksz apróra tördelve
2 dl erős feketekávé
2 ek rum
4-5 evőkanál barack lekvár ( ne legyen sűrű a lekvár )
Csokimáz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin
Szóráshoz
5 dkg kókusz reszelék
A tészta hozzá valóiból piskótát sütünk (20x32 cm)
Az egyes számú krémet jól kihabosítjuk és rákenjük a kihűlt piskótára.
A kettes számú krémhez a háztartási kekszet apróra tördeljük, leöntjük a feketekávé főzettel, ízesítjük a 2 ek rummal ( vagy néhány csepp rum aromával) és 4-5 ek baracklekvárt adunk hozzá, ami nem túl sűrű. Jól össze keverjük és az előző fehér krémre símitjuk.
A tetejére csokimázat öntünk, és amíg nincs teljesen megdermedve jól megszórjuk kókuszreszelékkel. Dermedés után szeleteljük.
A pekándiót tegyük egy edénybe, öntsük fel vízzel és áztassuk 2 órán át. Az alaphoz a diót daráljuk le. A citromot mossuk meg, reszeljük le a héját, majd keverjük a dará...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A pudingot a tejben megfőzzük és kihűtjük. ◾️A túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral kikeverjük (ha darabos lenne a túró, botmixer segítségével krémesíthetjük). ◾️Hozzáa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésre. 2. A margarint enyhén megolvaszthatjuk, hogy könnyebben kezelhető legyen, de ne legyen teljesen felolvasztva. Ezután a csipe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA töltelékek hozzávalóit egy lábosban összekeverjük, és folyamatosan kevergetve jól felmelegítjük. Ez intenzívebb ízt ad a tölteléknek. A kész masszát akár egy éjszakára is félrete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű