- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- szerecsendió
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 150 g vaj (fontos, hogy vaj legyen 😊)
+ 50 g vaj olvasztva a tetejére
- 2 jégkocka
◾️A hagymát felkockázzuk és 1 kanál vajon puhára pároljuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük.
◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos maradjon.
◾️Ezután befűszerezzük és hagyjuk picit hűlni.
◾️Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi vajat és pár perc alatt simára, krémesre dolgozzuk.
◾️Mehet bele a jégkocka is (ez az extrán habos végeredmény miatt szükséges 😊).
◾️Egy kisebb tálba simítjuk a krémet és leöntjük az olvasztott vajjal.
◾️Kb. 2 órára hűtőben hagyjuk dermedni.
1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, kevés vajon megdinszteljük. 2. Belerakjuk a felszeletelt májat, majoránnával, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd fedő alatt kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az apróra vágott hagymát összekeverem a majonézzel, majd a többi hozzávalóval fűszerezem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg szardíniát, 5-6 db ajókagyűrűt (ringlit), 30 dkg vajat, 1 kis fej vöröshagymát és 1 közepes citromot. A szardíniát és a ringlit törd át egy sűrű szitán, reszeld hozzá a vör...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A gépsonkát ledaráljuk, tálban vagy robotgépben habosra keverjük a margarinnal és az ízesítőkkel.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz