- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- szerecsendió
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 150 g vaj (fontos, hogy vaj legyen 😊)
+ 50 g vaj olvasztva a tetejére
- 2 jégkocka
◾️A hagymát felkockázzuk és 1 kanál vajon puhára pároljuk.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük.
◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos maradjon.
◾️Ezután befűszerezzük és hagyjuk picit hűlni.
◾️Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi vajat és pár perc alatt simára, krémesre dolgozzuk.
◾️Mehet bele a jégkocka is (ez az extrán habos végeredmény miatt szükséges 😊).
◾️Egy kisebb tálba simítjuk a krémet és leöntjük az olvasztott vajjal.
◾️Kb. 2 órára hűtőben hagyjuk dermedni.
A tehéntúrót jól összetörjük, esetleg turmixoljuk. Hozzákeverjük a pépesre tört fokhagymát, valamint a majonézt. Sózzuk. Kenyérre kenve isteni hétvégi reggeli vagy vacsora.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojást megfőzöm. Ha "rusztikusabb" krémet szeretnénk akkor lereszeljük, ha krémesebbet, akkor botmixerrel v. késes aprítóval pürésítsük (ebben az eseten célszerű a hagymát is belet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Kockára vágjuk a hagymát, és a zsiradékon elkezdjük dinsztelni. 2.Ezalatt a májat megmossuk, megtisztítjuk a hártyáktól. 3. Ha a hagyma kész, akkor levesszük a tűzről, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főtt tojásokat és a fokhagymát lereszelem, a hagymát nagyon apróra felkockázom, a töpörtyűt húsdaráló híján egy késes aprítógépben ledarálom. A hozzávalókat egy keverőtálba jól ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű