Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Grissini


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20-22 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 dl langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
ízlés szerint magvak

Elkészítés:


A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut.
Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk magvakat, amiben még megforgatjuk.
A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, míg a sütő melegszik, a tészta még utoljára kel egyet.
8 percre a sütőbe tesszük a tepsit, kivesszük, a grissiniket megfordítjuk, és további 6 percig a másik oldalukat sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Brokkolikrémleveshez isteni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zsebes pogácsa
Zsebes pogácsa

Előkészítés : Az élesztőt meleg vízben, és cukorral futtassuk fel. Ezután tegyünk be minden folyadékot egy nagy tálba, és keverjük össze őket a kezünkkel. ● Fokozatosan adjunk hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Olajbogyós, kolbászos piknikkenyér
Olajbogyós, kolbászos piknikkenyér

Egy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot. Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sajtos pogácsa /Peti/
Sajtos pogácsa /Peti/

Az élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk. A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Virslis falatkák
Virslis falatkák

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4 darabot kapunk), majd egy-egy leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk