20-22 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 dl langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
ízlés szerint magvak
A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut.
Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk magvakat, amiben még megforgatjuk.
A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, míg a sütő melegszik, a tészta még utoljára kel egyet.
8 percre a sütőbe tesszük a tepsit, kivesszük, a grissiniket megfordítjuk, és további 6 percig a másik oldalukat sütjük.
Brokkolikrémleveshez isteni!
Összegyúrjuk, kinyújtjuk. Rudakra vágjuk, megkenjük tojással a tetejét és megszórjuk szezámmaggal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa nem kókuszzsírral dolgozunk, használjunk vajat/margarint, esetleg zsírt. Kezdjük azzal, hogy a kókuszzsírt megolvasztjuk. 2 kanállal teszünk majd a tésztába, a többivel kenegetü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkevertem,gyúródeszkára szitáltam, majd hozzáadtam a sót. Elmorzsoltam benne a margarint, majd a vízzel elkevert ecettel együtt egynemű tésztává állítottam össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű