20-22 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 dl langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
ízlés szerint magvak
A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut.
Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk magvakat, amiben még megforgatjuk.
A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, míg a sütő melegszik, a tészta még utoljára kel egyet.
8 percre a sütőbe tesszük a tepsit, kivesszük, a grissiniket megfordítjuk, és további 6 percig a másik oldalukat sütjük.
Brokkolikrémleveshez isteni!
A hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. A hozzávalókat összegyúrjuk. Én dagasztógépbe tettem, mikor nagyjából összeállt, akkor körülbelül húsz másodperc tükörsimára gyúrtam, minden gond nélkül. Hihetet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk. 2. Nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk. 3. Minden korong közepébe kevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzafi kenyérlisztből tésztát készíteni a leírtak szerint pihentetni. Nyújtani majd megkenni pizzakrémmel és ketchuppal. Sajtot reszelni rá! A végeket behajtogatva feltekerni, kisuj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű