20-22 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 dl langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
ízlés szerint magvak
A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut.
Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk magvakat, amiben még megforgatjuk.
A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, míg a sütő melegszik, a tészta még utoljára kel egyet.
8 percre a sütőbe tesszük a tepsit, kivesszük, a grissiniket megfordítjuk, és további 6 percig a másik oldalukat sütjük.
Brokkolikrémleveshez isteni!
A toast kenyeret egy papírral kirakott tepsi aljára egymás mellé rakjuk. Ezt megkenjük a ketchupos szósszal (A tojásokat jól összekeverjük a ketchuppal, egy kis sóval és egy kis pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal. 2. A reszelt sajtból kb egy nagy maréknyit félreteszek a többit belekeverem a lisztbe. 3. Annyi tejfölt adok hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. 2Az összetevőket alaposan összegyúrjuk, majd letakarjuk a tésztát, és 20 percig hűtőben pihentetjük. 3Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, az egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot és a hagymát kb él liter sós, forró vízzel öntsd le, forrald pár percig, majd pürésítsd. Ha kell, rakj hozzá még vizet/lisztet. hagyd kihűlni. A 2 egész tojást üsd mé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű