20-22 dkg liszt
7 g szárított élesztő
1 dl langyos víz
1 tk cukor
1 tk só
ízlés szerint magvak
A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne az élesztőt, és a cukrot, és 5-10 percig magára hagyjuk, míg felfut.
Beletesszük a sót, és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg az elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.
Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk magvakat, amiben még megforgatjuk.
A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, míg a sütő melegszik, a tészta még utoljára kel egyet.
8 percre a sütőbe tesszük a tepsit, kivesszük, a grissiniket megfordítjuk, és további 6 percig a másik oldalukat sütjük.
Brokkolikrémleveshez isteni!
Előkészítés : Az élesztőt meleg vízben, és cukorral futtassuk fel. Ezután tegyünk be minden folyadékot egy nagy tálba, és keverjük össze őket a kezünkkel. ● Fokozatosan adjunk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban összekeverjük a száraz anyagokat: a lisztet, sütőport, csipetnyi sót és borsot. Egy másik tálban pedig kézi habverővel összekeverjük a nedves anyagokat: joghurtot, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukros tejfölben felfuttatjuk. A lisztet a Rámával elmorzsoljuk, elkeverjük a sóval majd a felfuttatott élesztővel, tojással tejföllel jól összegyúrjuk. Duplájára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk és kb. 1,5 cm-es csíkokra vágjuk. A virsliket hosszában és keresztben is kettévágjuk ( így egy virsliből 4 darabot kapunk), majd egy-egy leve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű