1 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 főzőtasak rizs, 6 db paprika, 2 X 500 g paradicsom sűrítmény, zsír, só, bors, lestyán, bazsalikom, 2-3 evőkanál liszt, cukor
Gombócok:
Lereszeljük a hagymát, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. Egy tálba beletesszük a húst, a hagymát és a fokhagymát, a mosott rizst, a tojást, sot, borsot és lestyánt ízlés szerint. Összedolgozzuk.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kivesszük az ereket és kilyukasztjuk a hegyénél. Megtöltjük a húsmasszát úgy, hogy megteljen és a tetejénél az ujjunkkal egy kis mélyedést képezünk, hogy a rizsnek legyen helye dagadni.
A maradék húst félretesszük, hogy később gombócokat tudjunk belőle csinálni.
Paradicsom szósz:
Zsíron világos rántást készítünk a lisztből. Felöntjük 1-2 pohár vízzel. Beletesszük a paradicsom sűrítményt és ha kell, teszünk még hozzá vizet. Sóval, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.
Ha felforrt, beletesszük a paprikákat és azoknak, akik a paprikát nem szeretik, a húsgombócokat úgy, hogy a szósz épp elfedje.
Kb. 1 órát főzzük fedő alatt.
Kenyérrel, főtt burgonyával tálaljuk.
A cukkiniket hosszában elfelezzük, majd kivájjuk. A kivájt részt kis kockákra vágjuk. A felaprított hagymát wokban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit, és ízesítjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzöm, a tojásokat is. Ha kihűlt meghámozom, addig a hagymát olajon lepirítom. Karikára vágom a burgonyát, a tojásokat és a kolbászt. Tepsibe rétegezem, b...
Elkészítési idő: 1 1/2 Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. A csirkemellet, kockákra vágjuk. 10 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben, hozzáadjuk az olívaolajat is. Rádobjuk a gombát le...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz