menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött paprika a la Mami


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, 1 főzőtasak rizs, 6 db paprika, 2 X 500 g paradicsom sűrítmény, zsír, só, bors, lestyán, bazsalikom, 2-3 evőkanál liszt, cukor

Elkészítés:


Gombócok:
Lereszeljük a hagymát, a fokhagymát fokhagymanyomón átpréseljük. Egy tálba beletesszük a húst, a hagymát és a fokhagymát, a mosott rizst, a tojást, sot, borsot és lestyánt ízlés szerint. Összedolgozzuk.
A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, kivesszük az ereket és kilyukasztjuk a hegyénél. Megtöltjük a húsmasszát úgy, hogy megteljen és a tetejénél az ujjunkkal egy kis mélyedést képezünk, hogy a rizsnek legyen helye dagadni.
A maradék húst félretesszük, hogy később gombócokat tudjunk belőle csinálni.
Paradicsom szósz:
Zsíron világos rántást készítünk a lisztből. Felöntjük 1-2 pohár vízzel. Beletesszük a paradicsom sűrítményt és ha kell, teszünk még hozzá vizet. Sóval, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.
Ha felforrt, beletesszük a paprikákat és azoknak, akik a paprikát nem szeretik, a húsgombócokat úgy, hogy a szósz épp elfedje.
Kb. 1 órát főzzük fedő alatt.
Kenyérrel, főtt burgonyával tálaljuk.

Töltött paprika a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros quiche
Magyaros quiche

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percre hűtőbe tesszük. Hűtés után kinyújtjuk és piteformába tesszük. A tészta széleit hagyjuk hosszabbra, majd az alját szurkáljuk meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Apaci
Nikujaga
Nikujaga

A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a húst....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csülkös bab larissa konyhájából
Csülkös bab larissa konyhájából

A csülköt megfőzzük (egyszer-kétszer vizet cserélünk a csülkön míg fő, mert általában elég sós, így kifő belőle). Ha megfőtt felkockázzuk, vagy nagyobb darabokra vágjuk. Közb...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Babgulyás
Babgulyás

Főzünk egy jó sűrű pörköltet a húsból. Ennek a fajta babnak nem kell főzési idő ezért csak akkor öntjük a pörkölthöz amikor a hús már vaj puha. Beletesszük a lestyánt is és a csipe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk